„Фаталният участък на „Струма“ е проектират по правилника от 2000

...
„Фаталният участък на „Струма“ е проектират по правилника от 2000
Коментари Харесай

Строител на „Струма“: Участъкът на катастрофата е с много високо качество

„ Фаталният сектор на „ Струма “ е проектират по правилника от 2000 година, който дава отговор на условията и габаритите му са за автомагистрала – 11,50 м на платно “, съобщи в „ Лице в лице “ някогашният ръководител на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев, който означи, че е „ бил механически шеф на група от компании, изпълняващи този план при завършването “.

При сектора „ съществуват разнообразни проблеми, които приказват за неговото узаконявани и въвеждане в употреба, защото строителството стартира, когато отчуждителните процедури не са дефинитивно завършили “, сподели Мазнев.

„ Участъкът на автомагистрала " Струма " е приключен през 2007 година с Акт 15. По същото време беше приключен сектора Чирпан – Стара Загора. Знаете какво е неговото положение. Този път продължава да работи доста добре. Един от проблемите, които преодоляхме при строителството на сектора, е във връзка с материалите, влагани в структурата на пътя. За износващия слой закупихме материал, който беше три пъти по-скъп, в сравнение с естествените кариери ни предлагаха “, съобщи Мазнев.

По думите му задачата да се купят три пъти по-скъпо материали е била да се покаже качество, защото „ за нас това беше първата автомагистрала, ще бъде с доста положително качество “.

Това съобщи някогашният изпълнителен шеф на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев, който е и участник в строителството на автомагистрала " Струма " пред бТВ.

По думите му задачата да се купят три пъти по-скъпо материали е било, с цел да се покаже, че защото " за нас това беше първата автомагистрала, ще бъде с доста положително качество ".

Инж. Мазнев сподели още, че полагането е направено без фуга и всичко това е дало своите резултати.

" Съгласно нормативните условия, това са към този момент 15 години, механически се постановат да се създадат спомагателни напластявания, с цел да се обезпечи доста дълга употреба. Съгласно строителните правила пътят е изпълнен на високо равнище ", добави Мазнев.

" Мантинелата, която виждам, е тази, която на времето ние сме поставили. Там злополука поради мантинелата не е имало ", разяснява Мазнев, който означи, че тогава мястото е построено съгласно тогавашните нормативни условия, само че от две години има други условия.

Маркировката, която са правили тогава, е била с „ кристали на Сваровски “, с цел да издържи по-дълго, сподели Мазнев.

Според него, в случай че има проблеми с пътя, тя е била при поддръжката на трасето. Инж. Мазнев счита, че проблем има единствено при пътното строителство, където са публичните средства, само че не и при жилищното, тъй като там господства частният бизнес. По думите му страната е абдикирала от пътния бранш.

Вижте целия диалог във видеото.

Македонската полиция обискира офиса на „ Беса Транс “ МТ на С. Македония: Изгорелият рейс на „ Беса транс “ не е имал лиценз Собствениците на „ Беса транс “ са неоткриваеми Намерено е 45-ото тяло в изгорелия рейс на Автомагистрала " Струма " Катастрофата на Автомагистрала „ Струма “: Поетапно ще изписват настанените в " Пирогов " Разследването: Български прокурор и следовател са в Скопие за събиране на още данни Бивш началник в АПИ: Цялостното възобновяване на пътната маркировка коства към 250 млн. лева Щастлива развръзка: Мъж, сменил рейса, се избави от нещастието на " Струма " Ген. Румен Миланов: Трябва да има инспекция в нашите митници поради авариралия рейс Трагедията на Автомагистрала „ Струма “: Превозвачът отхвърля в рейса да е имало контрабанда (ОБЗОР)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР