Фаталният инцидент, при който на 18 май паркираната кола на

...
Фаталният инцидент, при който на 18 май паркираната кола на
Коментари Харесай

Нови подробности за инцидента със загинало дете в Италия

Фаталният случай, при който на 18 май паркираната кола на българка потегли сама по улицата до детска градина в град Л’Акуила и умъртви 4-годишния Томазо, е резултат на човешка неточност. Това настояват резултатите от досегашните следствия на управляващите.

38-годишната българка, майка на три деца, спряла колата си „ Фолксваген Пасат”, оставяйки я на първа скорост, само че не запомнила да дръпне ръчната спирачка. Автомобилът бил паркиран на наклонената улица до детската градина, в която отишла да вземе двете си близначета. 12-годишният й наследник останал да чака в автомобила. Според следствията момчето по нехайство освободило скоростния лост, заради което колата потеглила по нанадолнището.

Българката чула виковете на сина си в движещата се без надзор кола и се пробвала в отчаянието си да я спре с ръце, рискувайки да бъде прегазена. Колата счупила огражденията на градината и премазала играещите шест деца. Синът на българката съумял да скочи през прозореца на автомобила и самият той бил ранен. 4-годишният Томазо умря, а пет деца бяха ранени, едното от които тежко, и към момента е в интензивната терапия на римската болница „ Джемели”, написа 24 часа.

В разпит, траял час и половина пред магистратите Стефано Гало и Микеле Ренцо, българката разказала случилото се. „ Не бях присъединила ръчната спирачка”, споделила тя. При карания от българката „ Фолксваген Пасат” става въпрос за копче, което я включва. Жената оставила колата единствено на първа скорост и отишла да вземе децата си небрежно, като се има поради, че градината била на две крачки, и че щяла да се върне незабавно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР