Фаталният 13-и кръг на Първа лига очаквано донесе много емоции

...
Фаталният 13-и кръг на Първа лига очаквано донесе много емоции
Коментари Харесай

Фатален ли бе 13-ият кръг в Първа лига?

Фаталният 13-и кръг на Първа лига предстоящо донесе доста страсти на родните футболни ентусиасти. Вълненията от Вечното дерби сред Левски и ЦСКА, което се игра в събота, към момента не са утихнали, а да не забравяме, че занапред ще добием и визия за развръзката в класирането.

Тази вечер ще се изиграе последния мач от кръга, след който ще стане ясно дали и с какъв брой точки ще дръпне Лудогорец пред надлежно “червените” и “сините” си преследвачи. Към момента ЦСКА заема второто място в подреждането с актив от 28 точки, на 2 от разградчани. Левски е трети с 25.

Ето какво се случи досега в 13-ия кръг на ППЛ:

Пирин и Славия откриха кръга с нулево тъждество на стадиона в Благоевград. Ремито бе най-резонният резулат, а и най-очакван от всички преди конфликта.

Радуканов: Ако продължаваме по този начин, успеха ще пристигна

Загорчич: Имаше малко боязън при нас

Пирин все още са на 11-ата позиция в класирането, само че при възможен всеизвестен героизъм от страна на Етър против Лудогорец, "орлетата " ще бъдат изместени от великотърновци. Отборът на Славия пък се е наместил необеспокоявано на 9-ата позиция с 16 точки.



Дунав и Ботев също не излъчиха победител от дуела между тях, който приключи още веднъж с две нули. Срещата сигурно няма да живее дълго в спомените на почитателите – тези на „ драконите” не съумяха да видят завършек на поредицата без триумф в елита, до момента в който Ботев постави точка на серията от 4 следващи победи.

Неделев: Ние сме Ботев, няма от какво да се опасяваме

С ремито Дунав събра 10 точки и изпадна на 13-ата позиция. Ботев остава четвърти с 21 пункта, на четири зад третия Левски.



Съботният ден започва с голяма еуфория по случай дълго чаканото Вечно дерби сред Левски и ЦСКА. На Националния стадион "Васил Левски " се състоя същински футболен празник, на който участваха близо 30 хиляди души. Публиката се наслаждения на цели 4 попадения, които обаче се оказаха незадоволителни, с цел да излъчат победител от срещата.

Стамен Белчев твърдо остава треньор на ЦСКА

Топ 10 на фенските страсти след Левски - ЦСКА

Всичко след Левски - ЦСКА (2:2)



​Денят 21 октомври приключи със зрелищната победа на Черно море над Локомотив Пловдив с 3:0. По този метод "моряците " се върнаха на победния път и изместиха противника си от първата шестица. Черно море се изкачи на 7-ото място с актив от 18 точки, а Локомотив изпадна от шестицата и се настани на осмата позиция с актив от 17

Луканов: В този мач взехме това, което ни убегна в другите



В неделя Септември изненада Верея на "Трейс Арена ", откакто победи старозагорци с 1:0. Успехът е втори следващ за Септември откакто отборът надделя Витоша със същия най-малък резултат в предходния кръг. Воденият от Николай Митов състав натрупа 13 точки, колкото има 10-ият Пирин.

Илиан Илиев: Верея няма място в шестицата

Гади: Надявам се да продължим с успехите



Денят приключи с още една минимална победа с 1:0. Берое надделя Витоша Бистрица като посетител и по този метод постави завършек на серията си от три мача без победа. Старозагорци събраха 20 точки в актива си и се изравниха с градския противник преди дербито сред тях идната седмица. Витоша пък си остава на дъното със скромните две точици.

Александър Томаш: Много скъп триумф

​Играчът на мача Еуженио: Не съм значим аз, а тимът



Остава да разберем дали Лудогорец ще се настани още по-комфортно в лидерското си кресло или ще остави интригата за първото място най-малко към този момент жива. Не пропускайте да наблюдавате онлайн Лудогорец - Етър по DIEMA SPORT и GONG PLAY от 18:00 часа или минута по минута на Gong.bg.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР