Фаталната жена: 79-годишна столичанка, участвала в любовни измами за над

...
Фаталната жена: 79-годишна столичанка, участвала в любовни измами за над
Коментари Харесай

Фаталната жена: 79-годишна столичанка, участвала в любовни измами за над 200 000 лева


Фаталната жена: 79-годишна столичанка, взела участие в любовни измами за над 200 000 лв.. В рамките на интернационална интервенция, извършена в Чехия и България, са задържани за измами 28-годишен мъж от Аксаково и 79-годишна столичанка, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Действията са осъществени в сряда
от чиновници на Главната дирекция „ Национална полиция “, ОДМВР-Пловдив и чиновници на чешката полиция, които по едно и също време са направили инспекции на адреси в град Пилзен и в София.

Разследването е почнало в края на предходната година, след сигнал от стара жена от град Първомай, станала жертва на машинация. В процеса на работа криминалистите открили и други потърпевши на територията на страната, като нанесената им
имотна щета надхвърляла 200 хиляди лв..
При разплитането на случаите бил засечен и фактическият извършител  28-годишен мъж от Аксаково, който все още обитавал в Чехия. След съгласуваност сред управляващите в София и Пилзен и със съдействието на ДМОС-МВР и чешкия офицер за връзка в София, той е открит и арестуван на територията на чешкия град.
По време на процесуално-следствените дейности
на адрес и автомобил, употребени от него, били открити и конфискувани мобилни апарати, СИМ карти, картодържачи и полезности. Установена е и схемата, по която арестуваният е работил – осъществявал онлайн запознанства с възрастни дами от България, като връзката започвала в обществените мрежи.
Мъжът се представял за състоятелен човек
и успявал да провокира мощни прочувствени усеща в жертвите си. В следствие споделял за претърпял пътен случай – претекст да желае помощ от тях – било в пари или полезности, а след тяхната сърдечност получавал сумите по банков път или посредством системите за бързо заплащане.

Едновременно със задържането на мъжа, на територията на София е задържана и 79-годишната столичанка,
негова помощничка в незаконното действие.
При осъществените претърсвания са открити и конфискувани движимости и предмети, относими към разследваната незаконна активност. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а работата по него продължава под надзора на Районната прокуратура в Пловдив.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР