Фатален удар в шията на една мумия… Необяснимо изчезване на

...
Фатален удар в шията на една мумия… Необяснимо изчезване на
Коментари Харесай

Актриса от вселената на Marvel представя Неразкрити криминални случаи от историята по Viasat History |

Фатален удар в шията на една мумия… Необяснимо изгубване на двама принца… Неизяснено самоубийство на една актриса: от античен Египет до блестящия Холивуд, посредством най-съвременните способи на криминалистиката, „ Неразкрити случаи от историята “ преразглежда престъпни досиета, които към момента карат специалистите да се почесват незнаещо по тила.

С водещ актрисата Флорънс Касумба , позната от филмите Captain America: Civil War (2016), Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018) и The Falcon and the Winter Soldier (2021) – документалният сериал в шест елементи дебютира по в 22:00 часа на 7 февруари и ще се излъчва всеки работен ден по същото време.

Мерилин Монро: Мистериозната гибел на една икона

Ненавременната гибел на една от най-големите кино икони на 20-и век към момента е обгърната във въпросителни. Дали в действителност се е самоубила на 36 година или е била жертва на интрига с президента Кенеди? Монро е открита мъртва в жилището си през август 1962 г: бързата аутопсия демонстрира, че повода за гибелта е свръхдоза. Някои, обаче, вършат спекулации, че тя не се е самоубила, а била убита или от Боби Кенеди, или от мафията.

Според последните теории, актрисата е била убита от набедения за нейн ухажор към оня миг, Д-р Ралф Грийсън. Тази догадка е подкрепена от открита мистериозна кутия в библиотеката на Университетския лицей в Лос Анджелис през 2019 година Кутията съдържа документи, които Грийсън е събирал за Монро, а наличието е засекретено за двадесет години, незабавно откакто за пръв път е намерено, което още повече ускорява съмненията. Грийсън открива тялото на актрисата и доста хора допускат, че точно той й е дал смъртоносната доза барбитурати.



„ Неразкрити случаи от историята “ по Viasat History се пробва да стесни кръга от вероятни причинители като открива нови доказателства, организира нови изявленията и посещава мястото на гибелта на Морно, като в същото време дава изчерпателен взор към Холивуд от 1960-те.



Рамзес III и конспирацията в харема

Рамзес III, който ръководи през 13 век прочие Хр., живял в много турбулентно време. Например, първата стачка в историята е точно при неговото ръководство, тъй че може би не е изненадващо, че имало заприказва против него. Според исторически извори от това време, даже една от дамите му и един от синовете му са забъркани в тези конспирации.

Но по какъв начин тъкмо е починал Рамзес? На пръв взор, по мумията, открита през 19-ти век – няма нищо неизмеримо. Съвременен скенер, обаче, демонстрира, че Рамзес е имал бездънен прорез на шията си, липсва му пръст и има няколко фрактури по краката. Изследванията демонстрират, че ударите по краката евентуално са породени от секира, до момента в който този на шията може да е нанесен с кама. С две думи: Рамзес е бил погубен.



Сведенията демонстрират, че причинителите на заговора за ликвидиране, прочут като „ Харемската интрига “, са били хванати и множеството от тях са наказани на гибел – в това число Пентавър, един от синовете на Рамзес. Това се поддържа от обстоятелството, че ДНК проби потвърждават, че Рамзес е обвързван с по-рано неидентифицирана мумия, заровена по метод, предполагащ че индивидът е бил изменник. Това може да е бил Пентавър, който е бил заставен да се обеси. Това от своя страна потвърждава догатката, че Рамзес е бил погубен от членове на фамилията.

Как умира Винсент Ван Гог?

И до ден сегашен се има вяра, че Винсент Ван Гог се е самоубил: художникът се прострелва в сърцето до момента в който е в полето, само че случаят няма очевидци, а вероятността да е имало други забъркани не е разследвана. В момента, когато умира, Ван Гог е отседнал в хотел, а дъщерята на съдържателя свидетелства години по-късно, че художникът й е споделил: „ Опитах да се самоубия “. Това изказване е подкрепено от млад мъж на име Рене Секретан, който твърди, че Ван Гог е откраднал револвера му. Оръжието е открито близо 60 години по-късно в полето, където Ван Гог е работел преди гибелта си.



Малката огнева мощност на оръжието допуска, че револверът е бил употребен отблизо разстояние и фактически може да е бил в ръката на художника при изстрела. Един правосъден доктор, обаче, потвърждава, че в случай че Ван Гог се е прострелял с този револвер, би трябвало да е имало останки от барут към цялата рана, а кожата е трябвало да бъде обгорена, само че прегледът преди време не демонстрира нищо такова.

От това следва, че е допустимо някой различен да е стрелял с револвера: съгласно Стивън Найфе, биограф на Ван Гог и един от специалистите на „ Неразкрити случаи от историята “ по Viasat History , това е 16-годишният Секретан, който непрестанно дразнел Ван Гог. Художникът споделил, че самичък е стрелял с оръжието, тъй като е имал предпочитание да почине по този начин или другояче.


Други случаи в поредицата, която дава нов взор към към този момент известни открития и нови улики към неразгадани с десетилетия, а от време на време и с хилядолетия случаи, са „ Луксозно момиче на повикване “, „ Кулата на гибелта – крал Ричард и двамата принца “ и „ Медичите – камата в катедралата на Флоренция “.

„ Неразкрити случаи от историята “ е извънредно по – от 7 февруари, понеделник, всяка делнична вечер в 22:00 часа.



Viasat History съживява историята с увличащи документални излъчвания, със пресен и съвременен взор към историята. ТВ каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени излъчвания, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден. Следете на  и на
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР