Фасадата на Централна поща в Пловдив осъмна с надписи по

...
Фасадата на Централна поща в Пловдив осъмна с надписи по
Коментари Харесай

Общинско предприятие тръгва на война срещу надписите по улиците на Пловдив

Фасадата на Централна поща в Пловдив осъмна с надписи по нея . От общинско дружество „ Чистота “ реагираха стремително и ги отстраниха.
Според шефа на предприятието Иван Стоянов, в сходни обстановки чиновниците на „ Чистота “ работят допустимо най-бързо , с цел да пресекат в зародиш сходни прояви. Той напомни, че преди 7 години бе направено изцяло разчистване на постройката на пощата , която по това време бе компактно покрита с графити. Оттогава до момента тя се резервира относително чиста и всеки появил се надпис се отстранява незабавно.
„ След многократното почистване на тепетата, отново има надраскани скали на Дановия рид, Младежкия рид и Небет тепе, по които, макар че е мъчно, следва да работим още веднъж “, добави Иван Стоянов. Директорът на „ Чистота “ прикани жителите да пазят, а в случай че станат очевидци на вандалски прояви, да алармират на телефон 112.

От общинското дружество започнаха няколко огромни акции по разчистване на графити и надписи , като през предишното лято бяха напълно заличени всички рисунки от Сахат тепе. Наскоро пък незнайни лица надраскаха Римски акведукт в Пловдив. Директорът на „ Чистота “ тогава посочи пред публицисти, че от предприятието имат нужната техника за унищожаване на грозните надписи от неповторимия исторически обект, само че са нужни инструкции за метода на унищожаване, както и позволение за това от Националния институт за недвижимо културно завещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР