Фасадата на Националния дворец на културата в София ще светне

...
Фасадата на Националния дворец на културата в София ще светне
Коментари Харесай

Фасадата на НДК светва в оранжево по случай Световния ден на туризма

Фасадата на Националния замък на културата в София ще светне в оранжево по случай отбелязването на Световния ден на туризма и ще остане осветена през цялата нощ в чест на Световния ден на туризма, който се отбелязва през днешния ден за 41-ви ден. Решението за учредяването му влиза в действие през 1980 година от Световната организация по туризъм /UNWTO/, споделят от Министерството на туризма.

Темата на тазгодишното събитие е под надпис " Туризъм за приобщаващ напредък ". Идеята е да погледнем оттатък статистическите данни за туризма и да осъзнаем, че зад всяко число стои действителна персона. Всички хора би трябвало да са част от тази регенерираща дарба на туризма, тогава, когато светът стартира да се отваря още веднъж и да гледа към бъдещето, споделят от министерството.

За втора поредна година означаваме празника във време на международна пандемия, на провокации и на невиждан напън върху целия туристически бранш, се споделя в приветствения адрес от служебния министър на туризма Стела Балтова.

Въпреки динамичната и труднопрогнозируема среда, можем да кажем, че завършваме летен сезон 2021 с оптимизъм и с вярата, че жизнеспособността на бранша се възвръща. Само в интервала май - 10 септември 2021 година над 4 млн. туристи са посетили България, посочи още тя.

Министър Балтова регистрира и 70 на 100 възобновяване на туристически бизнес  у нас по отношение на предкризисните равнища от 2019 година, както и растеж на летния туризъм също от 70 на 100 по отношение на 2020.

Очаква ни провокационен зимен сезон 2021/2022, само че с общи старания, дисциплинираност и отдаденост ще осигурим безвредна и здравословна среда, от която зависи триумфът ни, добавя министър Балтова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР