Фасадата на Католическата катедрала Св. Лудвик възвръща автентичния си вид

...
Фасадата на Католическата катедрала Св. Лудвик възвръща автентичния си вид
Коментари Харесай

Фасадата на Kатолическата църква възвръща блясъка си след незаконното облепяне с фибран

Фасадата на Католическата катедрала „ Св. Лудвик ” възстановява достоверния си тип след противозаконното облепяне на стените и колоните с фибран.  Те скриваха  част от декоративната декорация, а при отстраняването им  част от мазилката падна.
Прочетете още
На място е екип отпред с реставратора Никола Стоянов. Един от най-хубавите експерти по възобновяване на културно завещание работи дружно с създателя на плана  за консервация  и реституция арх. Лидия Шилева от „ Студио архитекти Шилеви ”.

Припомняме ви, че на 30 юни 2021 година PlovdivTime заяви, че строителни служащи облепят с изолираност красивата фасада на един от емблематичните храмове в центъра на Пловдив. Справка сподели, че това се случва без наложителния за това план, координиран с Националния институт за недвижимо културно завещание. Сградата е архитектурно-художествена недвижима културна полезност от 1995 година и всяка интервенция по нея би трябвало да бъде утвърдена от НИНКН. Строително-монтажните действия  тогава бяха спрени след намесата на администрацията на регион „ Централен ”.

Година по-късно с към този момент координиран план стартира и работата по възобновяване на нанесените на фасадата вреди.


Фасадата беше облепена с фибран

Състоянието ѝ след отстраняването на фибрана
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР