Фърмуерът е най-новият – One UI 6.0, базиран на Android

...
Фърмуерът е най-новият – One UI 6.0, базиран на Android
Коментари Харесай

Първи тестове на Samsung Galaxy S24 Ultra в Geekbench – резултатите са интересни

Фърмуерът е най-новият – One UI 6.0, основан на Android 14, само че по някаква причина оперативната памет е единствено 8 GB.

В уеб пространството се появи резултатът от теста на Samsung Galaxy S24 Ultra (каталожен номер на смарт телефона – SM-S928U) в бенчмарка Geekbench версия 6. Резултатът е впечатляващ – 2234 точки в еднонишковия тест и съвсем 6807 точки в многонишковия тест. Това е доста добър резултат, дължащ се на опциите на едночиповата система Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

В страницата с резултатите са показани и спецификациите на изпозлваната SoC. Процесорът е разграничен на четири клъстера: едно суперядро Arm Cortex-X4 с периодичност 3,3 GHz, три бързи ядра Arm Cortex-A720 с тактова периодичност 3,15 GHz, две ядра Arm Cortex-A720 със междинна продуктивност и тактова периодичност 2,96 GHz и две икономични ядра Arm Cortex-A530 с тактова периодичност 2,27 GHz. По този метод конфигурацията на процесора Snapdragon 8 Gen 3 е много по-различна от тази на MediaTek Dimensity 9300. А на хартия, заради по-големия брой супер ядра Cortex-X4, тайванската платформа в действителност наподобява по-мощна. Що се отнася до графичния процесор, неговата роля в Snapdragon 8 Gen 3 се извършва от Adreno 750.

Наред с другите забавни неща: Galaxy S24 Ultra е получил най-новия фърмуер (One UI 6.0, основан на Android 14), само че по някаква причина оперативната памет е единствено 8 GB. Това обаче е обикновено за прототипите (а той явно не е индустриален модел).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР