Фармацевтичните компании Pfizer и Moderna обявиха, че са започнали тестване

...
Фармацевтичните компании Pfizer и Moderna обявиха, че са започнали тестване
Коментари Харесай

Pfizer и Moderna започнаха тестване на ваксините срещу новия щам на COVID-19

Фармацевтичните компании Pfizer и Moderna оповестиха, че са почнали тестване на своите ваксини против новия вариант на COVID-19, който беше засечен във Англия, съобщи Си Ен Ен. 

Учените считат, че имунизациите работят макар разновидността, само че възнамеряват още проучвания. Досега няма данни новият вариант на вируса да е по-опасен от предходния, само че се знае, че се популяризира със 70% по-голям интензитет. Други разбори демонстрират, че децата и по-младите хора са по-силно уязвими против новия вариант на ковид.

В изказване от Moderna споделиха, че към този момент са тествали своята ваксина с разнообразни разновидности на ковид и тя е била ефикасна против всяка една, само че допълват, че ще създадат тест особено с новия вид, с цел да имат доказателства за упованията си.

Предпазливост показаха и от BioNTech - основателят на една от двете утвърдени ваксини. От компанията споделиха, че допускат, че препаратът работи против английската разновидност, само че към този момент не могат да го кажат изрично.

„ Новият вариант на вируса е отвън надзор. Единственият метод, по който може да се ограничи неговото предаване е със обществена отдалеченост и съблюдаване на ограниченията “, разяснява по-рано здравният министър на Англия Мат Ханкок. Според основният епидемиолог на Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи новият вариант е най-вероятно към този момент в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР