Фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech обявиха, че са поискали ваксината

...
Фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech обявиха, че са поискали ваксината
Коментари Харесай

Pfizer поиска одобрение от ЕС за ваксинация срещу COVID-19 при деца

Фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech оповестиха, че са поискали имунизацията им против ковид да бъде лицензирана за деца на възраст от 5 до 11 години в целия Европейски съюз. Ако бъде позволено, това ще бъде първата опция за по-малки деца в Европа да бъдат ваксинирани против Covid-19, прецизира АП.

В изказване Pfizer и BioNTech обявиха, че са дали данни на Европейската организация по медикаментите, в това число резултати от късен стадий от изследване, тестващо тяхната ваксина против Covid-19 при повече от 2200 деца на възраст от шест месеца до 11 години, употребявайки по-ниска доза в сравнение с това, което нормално се дава на възрастните.
 Проучване от Израел: Антителата при имунизацията против ковид на Pfizer понижават много след 6 месеца Проучване от Израел: Антителата при имунизацията против ковид на Pfizer понижават много след 6 месеца
Шест месеца след слагане на втората доза на антикоронавирусната ваксина „ Комирнати ” на Pfizer/BioNTech и вируснеутрализир...

Компаниите обявиха, че тези резултати демонстрират " мощен имунен отговор " при децата и че имунизацията също е безвредна. Понастоящем няма ваксини против Covid-19, лицензирани за приложимост при деца под 12 години в Европа или Северна Америка. Ваксините, направени от Pfizer-BioNTech и Moderna, са позволени за деца над 12 години в Европейски Съюз.

По-рано този месец Pfizer и BioNTech желаеха от Американската администрация по храните и медикаментите да даде зелена светлина на имунизацията им за деца на възраст от 5 до 11 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР