Фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech обявиха, че са поискали коронавирусната

...
Фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech обявиха, че са поискали коронавирусната
Коментари Харесай

Pfizer иска европейско одобрение за прилагането на covid-ваксината си на деца

Фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech оповестиха, че са поискали коронавирусната им ваксина да бъде лицензирана за използване на деца на възраст от 5 до 11 години в целия Европейски съюз. Ако това позволение бъде получено, това ще бъде първата опция по-малките деца в Европа да бъдат ваксинирани против Covid-19, осведоми Асошиейтед прес.

В изказване в петък Pfizer и BioNTech обявиха, че са дали данни на Европейската организация по медикаментите (EMA), в това число резултати от късен стадий от изследване, изследващо тяхната ваксина против Covid-19 при повече от 2200 деца на възраст от шест месеца до 11 години, употребявайки по-ниска доза в сравнение с тази, която нормално се дава на възрастните. Компаниите обявиха, че тези резултати демонстрират " мощен имунен отговор " при децата и че имунизацията в същото време е била безвредна, предава АП, представена от Агенция " Фокус ". 

Понастоящем няма ваксини против Covid-19, лицензирани за приложимост при деца под 12 години в Европа или Северна Америка. Ваксините, създадени от Pfizer/BioNTech и Moderna, са позволени за деца над 12 години в Европейски Съюз. 

По-рано този месец Pfizer и BioNTech желаеха от Американската администрация по храните и медикаментите да даде зелена светлина на имунизацията им за деца на възраст от 5 до 11 години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР