Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline потвърди, че плановете да раздели бизнеса си ...

Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline потвърди, че плановете да раздели бизнеса си

GSK се фокусира върху разделянето на бизнеса си след силното първо тримесечие

Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline удостовери, че проектите да раздели бизнеса си на две, са „ в ход “, откакто надмина прогнозите за приходите на анализаторите за първото тримесечие, заяви Ройтерс.

Британският производител на медикаменти съобщи, че ще даде детайлности на 23 юни по отношение на проекта си да обособи бизнеса си в две посоки – един за продажби на медикаменти без рецепта и различен за медикаменти с рецепта и ваксини, а основният изпълнителен шеф Ема Уолмсли съобщи, че е фокусирана върху по-широката промяна на компанията.Още по тематиката

GlaxoSmithKline, която се готви да се раздели на две през идната година, изостава в конкуренцията за коронавирусни ваксини и по-обширната й тактика е на фокус. GSK съобщи, че приходите за трите месеца до март са се свили с 15% до 7,42 милиарда лири (10,28 милиарда долара), до момента в който поправената печалба е била 22,9 пенса на акция.

Анализаторите чакаха поправена печалба от 21,9 пенса на акция и продажби от 7,83 милиарда лири, сподели изследване на 17 анализатори.

Миналата година GSK започва проекта за делене, който включва сливане на бизнеса с артикули, които се продават без рецепта, в дружество с Pfizer и обособяване на бизнеса с медикаменти с рецепта и ваксини.

Инвестициите по подготовката за това превръщане са оказали напън върху финансовите резултати, само че GSK се надява, че рационализираните интервенции ще се изплатят в дълготраен проект.

В същото време GlaxoSmithKline Plc се споразумя да помогне за производството на към 60 милиона английски дози на имунизацията против Covid-19 на Novavax Inc., защото държавното управление чака да ускори доставките на фона на напрежението с Европейския съюз, заяви Bloomberg.

Британската фармацевтична компания ще обезпечи потенциала за слагане на имунизацията във флакони и опаковки. Очаква се Novavax да кандидатства за утвърждение от Англия на нейната ваксина през второто тримесечие, като производството в завода в Glaxo стартира още през май.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg