Фармацевтичната индустрия трябва да обявява цените на лекарствата в рекламните

...
Фармацевтичната индустрия трябва да обявява цените на лекарствата в рекламните
Коментари Харесай

Тръмп иска цените на лекарствата да бъдат обявявани в рекламните клипове

Фармацевтичната промишленост би трябвало да афишира цените на медикаментите в рекламните клипове, хвалещи качествата им, предлага държавното управление на президента Доналд Тръмп, с цел да провокира понижаване на цената на лекуването в Съединените щати, съобщи Франс прес.

Сега фармацевтичните лаборатории са длъжни да афишират в рекламните клипове единствено вторичните резултати на медикаментите, само че не "отражението на покупката им за вашите портфейли ", се споделя в известие на министерството на опазването на здравето, което е на мнение, че "болните заслужават повече бистрота ".

Министерството припомня, че десетте най-рекламирани медикаменти в Съединени американски щати имат цена от 535 до 11 000 $ месечно. "Хората би трябвало да знаят какъв брой коства обещано лекарство и какъв брой ще им коства лекуването, преди да застанат пред касата в аптеката ", изяснява министърът на опазването на здравето Алекс Азар.

Цената на медикаментите е "финансова бездна " за мнозина американци, тъй като в Съединени американски щати няма система за публично здравно обезпечаване, сходна на тези в Европа, при които има орган, акредитиран да договаря с фармацевтичните лаборатории.

Те дефинират свободно цените според от търсенето и предлагането.

През 2016 година разноските за здраве в Съединени американски щати са се нараснали с 4,3 % и са достигнати 3300 милиарда $ или по 10 500 $ на човек, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР