Фармакомпанията Pfizer и нейният германски партньор BioNTech обявиха, че са

...
Фармакомпанията Pfizer и нейният германски партньор BioNTech обявиха, че са
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech променят графика за доставка на COVID ваксини за ЕС

Фармакомпанията Pfizer и нейният немски сътрудник BioNTech оповестиха, че са се договорили да отсрочат доставките на имунизациите си против COVID-19 за Европейския съюз с три месеца, защото общността се приготвя за нова акция за бустери през есента.

Компаниите трансформираха съглашението си за доставка с Европейска комисия, с цел да отсрочат доставката на дозите, планувани за интервала от юни до август-септември, т.е. до четвъртото тримесечие на тази година.

„ Това изменение дава отговор на основателните опасения по отношение на сходството на търсенето и предлагането, като в същото време подсигурява сигурността на доставките на ваксини, в случай че и когато това е належащо по-късно през годината “, уточни европейският комисар по опазването на здравето Стела Кириакиду, представена от международните организации.

Pfizer и BioNTech сега тестват други версии на имунизацията, ориентирана към разновидността омикрон на ковид. Ако една от тези ваксини бъде позволена до началото на есенния или зимния интервал, страните от Европейски Съюз ще имат достъп до доставките под формата на новите приспособените ваксини, стана ясно от изказване на Европейската комисия.

Промяната на графика за доставка не оказва въздействие върху прогнозите за годишните доходи на двете компании, нито на целогодишния им ангажимент за броя на дозите, които би трябвало да бъдат доставени в района през 2022 година, увериха Pfizer и BioNTech. Те са безспорният водач измежду доставчиците на Коронавирус ваксини за Европейски Съюз и съгласно контракта им с общността от май предходната година, ще доставят на страните в Европейски Съюз до 1,8 милиарда ваксини на стойност до 35 милиарда евро - най-голямата договорка за доставки на Коронавирус ваксини, подписана от началото на пандемията до през днешния ден.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР