Фармакомпанията Novo Nordisk обяви, че е пред финализиране на разработката

...
Фармакомпанията Novo Nordisk обяви, че е пред финализиране на разработката
Коментари Харесай

Novo Nordisk разработва таблетна форма на Ozempic

Фармакомпанията Novo Nordisk разгласи, че е пред завършване на създаването на перорална версия на придобилия необятна известност медикамент за лекуване на затлъстяване Ozempic (семаглутид), който принадлежи към групата на GLP-1 агонистите, в началото създадени за лекуване на диабет вид 2.

По данни от клинично изследване в късен стадий успеваемостта на таблетната форма ще бъде сравнима с тази на инжекционната форма на препарата. Очаква се резултатите от него да бъдат подготвени преди края на юни, съгласно изпълнителния шеф на компанията.

Ръководителят на създаването Мартин Холст Ланге изрази мнение, че окончателните резултати от изпитването на таблетките, които са предопределени за банкет един път на ден, към момента не са подготвени, само че имайки поради получените данни за таблетната форма, прилагана при диабет, упованията са сходна резултатност и сигурност.

Изключително известната терапия Ozempic се ползва при затлъстяване като инжекция един път седмично.

„ Предлагането на таблетна форма за перорално приложение при затлъстяване има в действителност доста огромен капацитет “, разяснява Мартин Холст Ланге. Според него компанията разполага с информация, че някои пациенти и лекари изрично биха предпочели таблетната форма на лекарството пред инжекционната.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР