Фариде Морадхани, племенница на върховния лидер на Иран Аятолах Али

...
Фариде Морадхани, племенница на върховния лидер на Иран Аятолах Али
Коментари Харесай

Чуждите правителства да прекратят връзките си с Иран, призова племенницата на лидера на Аятолах Али Хаменей

Фариде Морадхани, племенница на висшия водач на Иран Аятолах Али Хаменей, призова непознатите държавни управления да прекратят връзките си с иранския режим във видео изказване, оповестено два дни след ареста ѝ.

Фариде Морадхани, известна правозащитничка, противопоставяща се на иранския режим, беше задържана в сряда, когато отиде в прокуратурата, с цел да връчи правосъдна заповед, съгласно туит от нейния брат Махмуд Морадхани.

Във видео изказване, споделено от нейния брат два дни по-късно, Фариде Морадхани призова хората по света да упорстват своите държавни управления да пресечен връзките си с иранския режим на фона на митингите, обхващащи нацията, и да изискат от своите държавни управления да  " спрат всевъзможни покупко-продажби с този режим. ”

" О, свободни хора, бъдете с нас и кажете на вашите държавни управления да спрат да поддържат този смъртоносен режим и режим на убийства на деца. Този режим не е предан към нито един от своите религиозни правила и не познава никакви закони или правила, с изключение на силата и поддържането на властта си по всевъзможен вероятен метод ", сподели тя.

" Сега в този сериозен миг от историята цялото човечество следи как иранските хора с празни ръце, с образцова храброст и смелост се борят със злите сили ", сподели тя.  " В този миг народът на Иран носи бремето на тази тежка отговорност самичък, като заплаща с живота си. "

Фариде Морадхани показа, че иранците са във война с държавни управления, които поддържат иранския режим, и прикани демократичните страни да отзоват своите представители от Иран и да изгонят представителите на Иран от личните си страни.

" Това, което е незабавно належащо, е да не поддържаме този режим, който умъртви хиляди иранци за четири дни през ноември 2019 година, до момента в който светът единствено наблюдаваше ", добави тя.

Фариде и Махмуд Морадхани са деца на Али Техрани, свещеник и дълготраен опозиционер, който бе женен за сестрата на висшия водач Бадри Хосейни Хаменей. Техрани умря предишния месец.

В изказване, публикувано в четвъртък, осведомителната организация на деятелите за правата на индивида (HRANA) удостовери ареста на Фариде Морадхани в сряда и заяви, че тя е била  " затворена след явяване в съда на Евин, с цел да излежи 15-годишната си присъда ".

HRANA по-рано заяви, че тя е била задържана за последно от силите за сигурност през януари тази година и освободена под гаранция  " до края на правосъдното произвеждане ". Фаридех Морадхани е била арестувана в предходни случаи  " заради нейни цивилен действия ", съгласно HRANA.

CNN не съумя без значение да удостовери по кое време Фариде Морадхани е записала видеоизявлението, споделено от брат ѝ в YouTube в петък, и се е свързала с Махмуд Морадхани за обяснение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР