FANUC дари робот M-430iA за обучение по автоматизация на студентите

...
FANUC дари робот M-430iA за обучение по автоматизация на студентите
Коментари Харесай

ТУ-Габрово откри лаборатория за Индустрия 4.0


FANUC подари робот M-430iA за образование по автоматизация на студентите от ТУ-Габрово
(снимка: Технически университет – Габрово)

Технически университет-Габрово откри лаборатория на FANUC, оборудвана с робот M-430iA, дарен от компанията за задачите на практическото образование на студентите, оповестиха от висшето учебно заведение.

С новия робот ТУ-Габрово става първият университет, който разполага с две лаборатории на FANUC, посредством които студентите получават достъп до най-съвременни софтуерни решения в региона на.
още по тематиката
Това е първа стъпка на университета за основаване на специфична лаборатория, насочена към. „ Новият робот на FANUC ще даде опция на студентите на Технически университет-Габрово да придобият потребни, на практика познания за работа и програмиране на роботи ”, акцентира ректорът проф. Илия Железаров.

ТУ–Габрово е сполучлив образец за поддържане на дейна връзка сред бизнеса и университета, което е гаранция за развиване на модерно, уточни от своя страна инж. Христо Гилищаров, шеф на ФАНУК България.

В софтуерния парк на университета към този момент са обособени 18 научноизследователски лаборатории, в които с изключение на образование на студенти и докторанти се правят и услуги за бизнеса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР