Фантастично е как велик спортист като Евгения Раданова помага дълго

...
Фантастично е как велик спортист като Евгения Раданова помага дълго
Коментари Харесай

ISU: Световното в София може да е вдъхновение за нови върхове на българския шорттрек

Фантастично е по какъв начин популярен състезател като Евгения Раданова оказва помощ дълго след края на кариерата си!

Страната ви би се справила на равнище със зимни юношески олимпийски игри, съобщи Трон Еспели

Ръководството на Международния кънки съюз (ISU) похвали България за изискванията и организацията на международното състезание по шорттрек.

" Спортната конкуренция беше доста вълнуваща. Организацията беше на доста положително равнище - имахме доста положителни условия и доста положително отношение и поддръжка към състезателите и формалните лица. Залата в София е превъзходна. Надявам се, че организирането на това международно състезание ще подтиква хората в България да заобичат още веднъж мощно шорттрека и той да се върне, където беше преди 20 години, когато тук още веднъж се организира международно състезание, само че в друга, по-малка зала. Вярвам, че това може да бъде ново начало за българския шорттрек ", съобщи Трон Еспели - вицепрезидент на Международния кънки съюз.

" Имахте опция да се визиите в най-хубава светлина пред елита на международния шорттрек, да покажете и България пред света на шорттрека, а хората тук да видят най-големите първенци на днешните дни. Наистина имам вяра, че това международно състезание може да се трансформира във ентусиазъм за нови върхове на българския шорттрек ", добави Еспели.

Той похвали напъните на трикратната олимпийска медалистка за България в шорттрека Евгения Раданова и след края на кариерата й, и съответно при организирането на международното състезание в София.

" Фантастично е да имаш популярен състезател, който продължава да дава най-хубавото от себе си за спорта, дълго време след края на дейната си кариера. Евгения Раданова в действителност е отличен образец ", сподели Трон Еспели. Според шефа от Международния кънки съюз България би се справила на високо равнище с организирането на зимни юношески олимпийски игри, за каквито страната ни се готви да кандидатства.

" Ако приказваме за шорттрек, а аз също съм осведомен и с организирането в България и на международното състезание по фигурното пързаляне за юноши и девойки предходната година - страната ви е подготвена да се оправи. Изхождайки от гледната точка на шорттрека и фигурното пързаляне считам, че България би била доста добър хазаин на зимни юношески олимпийски игри ", разяснява Трон Еспели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР