Фъншуй е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Чи.

...
Фъншуй е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Чи.
Коментари Харесай

Кое е вашето число по фъншуй?

Фъншуй е антично китайско изкуство за хармонизиране на силата Чи.

Чи се възприема като естествената сила, която изпълва, пронизва Вселената и участва непрестанно във всички живи организми, а също и в неживите обекти. Чи е съществена мощ на всяко придвижване във Вселената, било то физическо или умствено. Всяко придвижване на материалните и нематериалните обекти е разследване на придвижването на Чи. Това обгръща безусловно всички вероятни аспекти на придвижването: от това на небесните тела (планети, звезди, комети, прахуляк и т.н.), до това на атомите, молекулите и обикновените частици – доколкото Чи участва в макрокосмоса (или във външната орбита) и на придвижването на виталната мощ в границите на човешкото тяло, дотолкоз Чи участва в микрокосмоса (според китайската терминология микрокосмосът е индивидът, а макрокосмосът – всичко останало. Белият дроб е част от микрокосмоса, само че клетките, които го построяват, към този момент са част от макрокосмоса). Всяко едно взаимоотношение е обвързвано с обмяната на Чи, сред взаимодействащите макрокосмос и микрокосмос. Чи имат всички живи организми. В този смисъл всяко живо създание има лична Чи.

Небе и Земя

А фъншуй има за цел да хармонизира тъкмо тази сила Чи. Това е система, която употребява законите на Небето и Земята за възстановяване на персоналния живот с позитивна Чи сила. С фъншуй могат да се избират удобни места за живеене или се вършат промени, които да подобрят обещано място и с това живота на хората. Може да се избира място за градеж на жилища и на цели селища, може да се възнамерява интериорът и екстериорът на постройките, може да се дефинира предназначението на стаите, могат да се вземат решение проблеми на градоустройството и инфраструктурата. Буквално фъншуй значи " вятър-вода ". Казва се: " Чи се носи по вятъра и се разпилява, само че се резервира, когато срещне вода ".

Смята се, че човек до края на земния си живот се учи да се преценява с фъншуй, само че в никакъв случай не се научава. А по български тази сентенция придобива измеренията на анекдот: " След като прочетох книгата за фъншуй, в този момент не знам къде да я оставя ".

Но фъншуй може да се синхронизира и с силата и смисъла на числата. Така се счита, че всеки има свое лично число, което го причислява към една по-голяма група.

Посоки

Според китайските вярвания всеки може елементарно да пресметна кое е неговото число по фъншуй. Това е нужно, с цел да забележим накъде ще тръгнем и какво позитивно можем да намерим във всяко едно число.

За да се пресметна това число, са нужни последните две числа от рождената година. Които се събират и полученото число, в случай че е 10 или по-голямо, още веднъж се събира, с цел да се получи едноцифрено число. При мъжете от 10 вадим полученото едноцифрено число. При дамите към едноцифреното число прибавяме 5 и по-късно, в случай че е двуцифрено, отново следва събиране, с цел да се получи едноцифрено.

Например мъж, роден през 1964 година, събира последните две числа и се получава 6 + 4 е равно на 10. После още един път събира двете числа и става 1 + 0 е равно на 1. Мъжете би трябвало да извадят от 10 полученото едноцифрено число. В случая 10 – 1 е равно на 9.

Например жена, родена през 1964 година, събира последните две числа и се получава 6 + 4 е равно на 10. После още един път събира двете числа и става 1 + 0 е равно на 1. Жените би трябвало да прибавят пет към полученото едноцифрено число. В случая 5 + 1 е равно на 6. (Ако полученото число е двуцифрено, да вземем за пример 11, то двете числа се събират още веднъж до едноцифрено – 1 + 1 е равно на 2).

Значения

Какво значи всяко едно персонално число, се пита и най-краткият отговор е по-долу.

1 е знак на силата и славата, на упоритостта и действието. Тези, които имат персонално число 1, постоянно би трябвало да следват своя път и при никакви условия да не го сменят. За вас късметлийски направления са изток, югоизток, север и юг.

2 е цифрата на салдото, само че и на настроението, на държанието, на връзката с природата. То ще ви помогне да изгладите проблемите, да постигнете равновесие и да се научите на взаимни отстъпки. Вашите късметлийски направления са запад, северозапад, югозапад и североизток.

3 е признакът на острия разум и мощната вътрешен глас. Числото оказва помощ да разкриете капацитета, който имате, и да придобиете скъпи познания още в ранна възраст. За вас късметлийски направления са изток, югоизток, север и юг.

4 символизира равновесие, усърдие, нерешителност. Може да се радвате на непоклатимост, надеждност и почтеност, само че през целия ви живот компликациите ще ви съпътстват. За вас късметлийски направления са изток, югоизток, север и юг.

5 е признакът на играта, на желанията, само че и на главните детайли. Вие сте екстравагантна персона, която обича приключенията и рисковете. За вас късметлийски направления са изток, югоизток, север и юг.

6 съгласно фъншуй е доста позитивно число, в него се крие признакът на почтеност, искреност и надеждност. Вашите късметлийски направления са запад, северозапад, югозапад и североизток.

7 е признакът на природата. Вие имате мощно развита вътрешен глас, огромни мечтатели сте, витална натура с огромно въображение. Вашите късметлийски направления са запад, северозапад, югозапад и североизток.

8 е цифрата на търговията, предприемачеството, безстрашието във всички области и сфери на живота, само че и на риска. Вашите късметлийски направления са запад, северозапад, югозапад и североизток.

9 е знак на вътрешната мощ. То дава опция човек да тръгне по доста пътища. Тази персона е високоинтелигентна и има опция за мощно развиване, само че и за стремглаво рухване. За вас късметлийски направления са изток, югоизток, север и юг.

Елементи

Ако вашето число е 1, то вашият детайл е вода, основан от детайла метал. Поставете в дома си красиви предмети от метал. Също по този начин носете аксесоари от злато и сребро.

При персонални цифри 2, 5 и 8 детайлът е земя и тя генерира огън. Нюанси на аленото ще ви донесат доста позитивни страсти. Носете по-често алено, бордо, лилаво, оранжево.

При персонални цифри 3 и 4 детайлът е дърво, а то поддържа водата. Чрез водата се чувствате по-продуктивни, в добра форма и въодушевление. Прекарвайте повече време наоколо до вода. Почивайте на море или към други водни басейни, носете черно, синьо и лилаво.

При персонални цифри 6 и 7 вашият детайл е метал. В градината си направете красива украса с камъни. През почивките се пробвайте да пътувате в планина, наоколо до планина, пустинята също ви примамва. Носете бижута с естествени камъни.

Лично число 9 значи пожара, който се генерира от дървото. Носете кафяв и зелен цвят. Използвайте ги в интериорна украса, написа " ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР