Фандъкова обяви, че не иска София да стане заложник на

...
Фандъкова обяви, че не иска София да стане заложник на
Коментари Харесай

Фандъкова: Не се притеснява от популизма в кампанията, защото в София живеят интелигентни хора.

Фандъкова разгласи, че не желае София да стане пленник на политически ползи
" Не се тормозя от популизма, на който залагат някой от претендентите за кметове на София, тъй като в столицата живеят интелигентни хора, сподели през днешния ден по Би Ти Ви претендентът на ГЕРБ за трети цялостен кметски мандат Йорданка Фандъкова.

Кампанията за локалните избори е опция за показване на планове, които обрисуват бъдещето развиване на столицата. Не бих желала градът да се трансформира в пленник на политически ползи, добави тя. Според Фандъкова дейностите на част от съперниците й сочели, че има такава заплаха.

Тя прикани останалите претенденти за кмет, когато я нападат, най-малко да ревизират обстоятелствата. Фандъкова отхвърли изказванията, че цената на един електробус е над 1 млн. лв. (била 750 хиляди лева и най-ниска спрямо други европейски градове). Кметът напомни, че първите 20 рейса към този момент са в София, чакат се още 15 огромни и 82 дребни, които ще се употребяват за довеждащ превоз до метрото в кварталите.

" Всички контракти са обществени и могат да се видят и ревизират ", сподели още Йорданка Фандъкова. Тя отхвърли и изказванията, че задълженията на София са колкото нейния бюджет. " Имаме най-високият вероятен кредитен рейтинг от Стандарт енд Пуурс. Заемите са в размер на 7.7% от приходите, като те са капиталови, за съфинансиране на европейско планове ", изясни Фандъкова.

По думите и всички заеми за взети от Европейската капиталова банка при закрепена рента от 0.5%. Йорданка Фандъкова сподели, че

" Разчитам на поддръжката на софиянци, които желаят града да се развива с по-високи темпове ", заключи тя. Като решения за справяне с трафика Фандъкова уточни възстановяване на градския превоз, в това число с обезпечаването на довеждащ превоз до метростанциите, довършването на околовръстния път и вътрешните кръгове в София.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (161)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР