Фалшивите профили във Фейсбук са между 60 и 90 млн.,

...
Фалшивите профили във Фейсбук са между 60 и 90 млн.,
Коментари Харесай

Пикът на фалшивите новини: Фейсбук - над 60 млн. фалшиви акаунта, Туитър – над 16 млн

Фалшивите профили във Facebook са сред 60 и 90 млн., а 3-4% от наличието в обществената мрежа е подправена информация. Facebook пресмята, че към 13% от сметките му са " дублирани ", което значи, че те са профили, ръководени от външен консуматор, или не съществуват, съобщи Ей Ви Клуб.

Много от подправените сметки се употребяват за спам, твърди финансовият шеф на Facebook Дейв Уенър в неотдавнашен диалог с вложителите.

Туитър също рапортува, че близо 5% от потребителската му база или повече от 16 милиона акаунта са подправени, съгласно информация на Дъ Хил.

По тези аргументи Европейската комисия усилва бюджета на външнополитическата работа на Европейски Съюз по стратегически връзки, основана за битка с дезинформацията, която съгласно общността идва най-вече от Русия. Както съобщи ТАСС по-рано за работата на тази група през 2019 година ще бъдат отделени 5 милиона евро, до момента в който тази година нейният бюджет е 1,9 милиона евро.

Българският комисар по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел показа през днешния ден проекта за деяние на Европейската комисия за битка с дезинформацията онлайн дружно с висшия представител и заместник-председател на Комисията Федерика Могерини, заместник-председателя Андрус Ансип и комисарите Джулиан Кинг и Вера Юрова.На конференцията Мария Габриел акцентира, че би трябвало да се положат всички старания за гарантиране на невмешателство на идните през 2019 година избори за Европейски парламент. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР