Фалшивите пари, открити в хале на висшето транспортно училище Тодор

...
Фалшивите пари, открити в хале на висшето транспортно училище Тодор
Коментари Харесай

Парите, отпечатани в хале на университет, се оказаха негодни и за фалшификат

Фалшивите пари, открити в хале на висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков ", се оказаха с толкоз неприятно качество, че няма доказателства въобще да са кадърен предмет на закононарушение. Това стана ясно по време на мярката за неотклонение на двамата задържани по случая. Адвокатите им обявиха, че откритите пари били употребявани като атрибут при сватби и кръщенета.

Мъжът и дамата бяха арестувани при акция на ГДБОП и прокуратурата. Разследващите оповестиха, че са разкрили подправени еврови и доларови банкноти на стойност няколко милиона. Съдът обаче стигна до извода, че парите са отпечатани с толкоз неприятно качество, че не могат да се смятат за подправени. Двамата арестувани бяха освободени с най-леката мярка – подписка.

Банкнотите в действителност са единствено копия, откри съдът. Не са употребявани специфични печатни техники, нито хартия, с цел да се имитират пари. Според съда банкнотите са подправени, " само че не съставляват подправени парични знаци, доколкото същите не са направени нито на хартия, близка до истинската, нито е юридически някакъв опит за реплика или подправяне на същински парични знаци ".

Съвсем друга версия бе показана от прокуратурата. Във вторник шефът на, че е разрушена печатница за подправени пари и са открити 4 млн. $ и 3,6 млн. евро. После от Министерство на вътрешните работи споделиха, че арестуваният мъж е имал трудов контракт за печатни услуги с висшето учебно заведение. Още същия ден. Тя изясни, че става дума за хале, което било отдадено чартърен на частна компания и университетът няма връзки с задържания.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР