Фалшивите новини се разпространяват в интернет 6 пъти по-бързо от

...
Фалшивите новини се разпространяват в интернет 6 пъти по-бързо от
Коментари Харесай

Фалшивите новини са 6 пъти по-бързи

Фалшивите вести се популяризират в интернет 6 пъти по-бързо от същинските, само че това се дължи повече на самите консуматори, в сравнение с компютърни стратегии вид ботове, съобщи Агенция Франс Прес.

Това сподели ново проучване на специалисти от Масачузетския софтуерен институт, което обгръща интервала от 2006 до 2017 година и към 126 000 вести – същински и лъжливи, пуснати в туитър от 3 млн. души над 4,5 млн. пъти.

За определяне на разликата сред същински и подправени вести екипът е употребявал данни на 6 самостоятелни организации за фактологични инспекции, измежду които “Сноупс ” и “Политифактс ”. Изследването посочило още, че има 70% по-голяма възможност една подправена вест да бъде препубликувана в туитър спрямо действителна информация.

Неверни публикации и мнения се популяризират по-бързо и по-обхватно във всяка една сфера, само че най-много в политическата. Ръст на политически публикации менте е маркиран по време на президентските съревнования в Съединени американски щати през 2012 и 2016 година

В изявление за Агенция Франс Прес, оповестено през вчерашния ден, еврокомисарката за цифровата стопанска система Мария Габриел съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да удвои напъните си за битка с феномена “фейк нюз ” точно в предизборни акции. “Именно в интервал на избори можем да забележим какъв брой огромен резултат имат този феномен върху гласоподавателите ”, декларира Габриел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР