Фалшивите новини са една от най-големите заплахи. Те атакуват доверието

...
Фалшивите новини са една от най-големите заплахи. Те атакуват доверието
Коментари Харесай

Мария Габриел: До юли големите платформи ще приемат кодекс срещу дезинформацията

Фалшивите вести са една от най-големите закани. Те нападат доверието посред ни и сред институциите и хората. Това е едно от провокациите, защото към момента нямаме повсеместен обсег. С дребни стъпки би трябвало да ограничим обсега на този феномен. Това вършим и с екипа ми. Това сподели в " Денят стартира " Мария Габриел, еврокомисар по цифрова стопанска система и общество.

До юли Габриел чака огромните обществени платформи да одобряват кодекс за битка с дезинформацията. До октомври да има забележими резултати, а през декември ще бъдат препоръчани идващите ограничения.

КИБЕРСИГУРНОСТ

Кибератаките не познават граници, по тази причина би трябвало да се работи координирано на равнище Европейски Съюз и оттатък. Искаме по-интегриран метод. Всяка година страните членки ще се събират и ще симулират хакерски атаки. На тази основа основаната в Атина организация " ENISA " ще помогне с съответни решения. Трябва да влагаме и в човешкия капацитет, сподели Габриел. Във всяка една страна членка да има център, с цел да се реагира бързо при положение на офанзива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР