Фалшивите новини са един от най-големите проблеми в интернет, защото

...
Фалшивите новини са един от най-големите проблеми в интернет, защото
Коментари Харесай

Мария Габриел: Със защитата на личните данни сме задали най-високия стандарт в света

Фалшивите вести са един от най-големите проблеми в интернет, тъй като те нападат доверието посред ни. Ние още не съумяваме да имаме ясни граници за формата на този феномен. Трябва да създадем по този начин, че да ограничим неговия обсег и това върша дружно с моите сътрудници. Това сподели еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел в утринния блок на Българска национална телевизия.

По образеца на подправените вести хакерските атаки не познават граници. През май влезе в действие Директивата за сигурността на мрежите, би трябвало да се работи на равнище Европейски Съюз. Всяка година в границите на 2 дни държавите-членки ще се събират и ще симулират хакерски атаки. Трябва да влагаме в човешкия материал, освен в технологиите, добавя Мария Габриел.

Имаме един общ правилник за отбраната на персоналните данни, задали сме най-високия правилник в света. Европейски Съюз ще следи какви са компликациите, които среща дребният и огромният бизнес. Задаваме стандарт, той има данни да бъде подет и в международен проект, сподели още еврокомисарят.

Образованието посредством новите технологии е гаранция за перспективност пред младежите. След броени дни започва нашия пилотен план " Цифрова опция ", в който привличаме хора, които не са IT-специалисти. Стажът е заплатен в границите на програмата " Еразъм + ", сподели тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР