Фалшивите новини рушат доверието между институциите и хората. Затова ще

...
Фалшивите новини рушат доверието между институциите и хората. Затова ще
Коментари Харесай

Мария Габриел: Фалшивите новини рушат доверието между институциите и хората

Фалшивите вести разрушават доверието сред институциите и хората. Затова ще не преставам да бъда безкомпромисна в борбата с дезинформацията, която трансформира генетичния код на обществото ни. Това съобщи лидерът на листата на Политическа партия ГЕРБ Мария Габриел, която се срещна с жители на община Рила.

В полемиката взеха присъединяване още петият в листата на ГЕРБ Асим Адемов, регионалният координатор на партията за Кюстендил Виктор Янев, кметът на Рила Георги Кабзималски, общинските ръководители на политическата мощ в Рила и Кюстендил – Йорданка Йорданова-Пейчева и Михаела Крумова.





„ Важно е да не лишаваме от инерцията в свършеното досега в битката с дезинформацията онлайн и противозаконното наличие, в обезпечаването на по-сигурен за децата интернет, в противодействието на речта на омразата. Благодаря за поддръжката за идеите ми, която получих на днешната среща в град Рила “, съобщи Мария Габриел и акцентира, че единствено дружно можем да се оправим с тези провокации.



По време на полемиката претендентът за евродепутат Асим Адемов уточни, че държавното управление не инцидентно влага доста в просветителната система, тъй като това е един от най-важните браншове за триумфа на една страна. „ Свидетели сме на големите вложения, които се вършат напоследък – и за възстановяване на материално-техническата база, и за нарастване на учителските заплати. Сигурни сме, че тази инвестиция в близко бъдеще ще даде своите положителни плодове “, съобщи Асим Адемов.

Той бе безапелационен, че съперниците на ГЕРБ нямат желание да водят акция по цивилизован и европейски метод, тъй като се усещат неподготвени и съзнателно бягат от това. „ Затова употребяват и подправени вести. Когато няма какво да кажеш, започваш да си измисляш “, уточни Асим Адемов.

Кандидатът за евродепутат на ГЕРБ сподели още: „ Ние не сме безгрешни, само че работим, отстраняваме грешките си и продължаваме напред. “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР