Фалшивите изображения са генерирани с помощта на реални снимки на

...
Фалшивите изображения са генерирани с помощта на реални снимки на
Коментари Харесай

Детска порнография или компютърни изображения: Майки в Испания в ужас заради изкуствения интелект

Фалшивите изображения са генерирани благодарение на действителни фотоси на набелязани девойки, доста от тях взети от личните им профили. След това са обработени от особено приложение. Жертвите са 28 девойки на възраст сред 11 и 17 години.

Полицията сега проверява и съгласно известията минимум 11 локални момчета са разпознати като забъркани. Те или са генерирали фотосите, или са помогнали за тяхното разпространяване през WhatsApp и Telegram. Разследващите също по този начин преглеждат изказванието, че е изработен опит за изнудване на едно от девойките. Заподозрените в тази ситуация са на възраст сред 12 и 14 години. 

Въпреки че се счита, че доста от AI изображенията са основани през лятото, казусът излезе нескрито едвам през последните дни, откакто една от майките на потърпевшите деца разгласява видео, в което изяснява, че виновността не е на пострадалите, а казусът е демонстрация на експанзия и тормоз. 

Испанският закон не покрива съответно генерирането на изображения със полов темперамент, когато става въпрос за възрастни, макар че основаването на подобен материал благодарение на малолетни може да се смята за детска порнография.

В Испания малолетните могат да бъдат подведени под наказателна отговорност, само че единствено в случай че са навършили 14-годишна възраст. 

Алмендралехо е изящен град с население от малко над 30 000 души, прочут с производството на маслини и алено вино. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР