Фалшивите данни са толкова голяма заплаха за икономиката и финансовата

...
Фалшивите данни са толкова голяма заплаха за икономиката и финансовата
Коментари Харесай

Фалшивите данни са заплаха за икономиката, както фалшивите новини за политиката

Фалшивите данни са толкоз огромна опасност за стопанската система и финансовата непоклатимост, колкото и подправените вести за политиката. Това съобщи членът на Управителния съвет на Европейската централна банка Беноа Кьоре.

Той означи, че широкоразпространените данни с ниско качество водят до риск от икономическа фикс идея и суматоха. Откакто изкривени публични усещания могат да трансформират курса на валутната политика, ЕЦБ от ден на ден разчита на огромни разбори на новините, с цел да откри дали известието е вярно признато, разясни той.

Но това, по думите му, носи риск от опита "маймуна пред огледало ", имайки поради поведенчески опит, при който не е ясно дали животното се разпознава пред огледалото или счита, че е друго животно.

Както има безпокойствие по отношение на преобладаващите в обществените медии подправени вести, по този начин има и риск от подправена, или минимум с неприятно качество, статистика, която да измести тази с по-доброто качество в обществения дискурс, добави Кьоре.

Действията на стопански сътрудници могат по-малко да се опират на действителна предприемчивост и повече да клонят към мании и суматохи, което явно ще окаже отражение върху икономическата и финансова непоклатимост, акцентира той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР