Фалшивите аудио и видео, създадени от изкуствен интелект, стават все

...
Фалшивите аудио и видео, създадени от изкуствен интелект, стават все
Коментари Харесай

Христо Грозев: Chat GPT ще умножи в милиони пъти дезинформацията

Фалшивите аудио и видео, основани от изкуствен интелект, стават все по-неразпознаваеми от същинските. Но по-голямата опасност е за текстовете, защото Chat GPT ще може да усили, да умножи в милиони пъти напъните на сегашните дезинформатори.

Тези, които са елементарно манипулируеми, ще станат по-лесно манипулируеми, сподели журналистът Христо Грозев в полемика на тематика „ Свободата на избор на аудиторията “ на 18-ата международна среща на българските медии.

„ Те основават адаптивен текст, с цел да вземат участие в избрана полемика, с цел да дезинформират. Това ще засегне по-лесно подаващата се част от обществото “, добави Грозев.

Грозев описа за случая „ Навални “ и работата по следствието си.

„ В случая с Навални взаимодействие с тайните служби не е имало, защото този човек не знаеше, той мислеше, че рапортува на собствен началник “, описа той. По мотив подозренията дали публицистите имат право да се показват за различен човек, с цел да събират данни, той изясни, че в тази ситуация, Навални като жертва на нападение е имал това право. „ А аз като публицист имах право да заставам в стаята и да запиша “, изясни Грозев.

„ Разговорът бе 52-минутен. Аз се притеснявах във всичките 52 минути на този диалог какво ще се случи с този човек, който толкоз по идиотски си описа всичко “, съобщи той.

Христо Грозев описа, че година по-късно намерили коронавирус тест на индивида, който разкрил цялата истина за случая „ Навални “, т.е. той е жив.

„ Открихме, че работи в намален режим отвън Москва. И когато проучвам за какво е жив, моят персонален отговор е, че путинският режим не може да убива некадърници. Но в случай че почне да убива некадърници, ще се провали “, съобщи Грозев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР