Фалшиви стоки с претенциите, че предпазват от Covid-19, се предлагат

...
Фалшиви стоки с претенциите, че предпазват от Covid-19, се предлагат
Коментари Харесай

Властите в ЕС вземат мерки срещу фалшивите предпазни средства

Фалшиви артикули с претенциите, че защищават от Covid-19, се оферират онлайн, сподели в четвъртък Европейската комисия, която разгласи акция против нечестните търговци, които се възползват от пандемията, съобщи ДПА.

Според представител на комисията някои продавачи оферират на астрономически цени истински и потребни артикули като лицеви маски и дезинфектанти за ръце. Други продават артикули, които не обезпечават нужното равнище на отбрана.

Например като защитни средства против вируса се продават пластмасови шапки, привидно сходни на шапка за къпане, на цена 6,5 евро или велосипедни маски срещу прахови частици, които не са измежду целесъобразните средства за отбрана.

" Няма да приемем търговците да си играят със страховете на потребителите " сподели еврокомисарят по правораздаване Дидие Рендерс, който дава отговор и за отбраната на потребителите. Платформи като " Амазон " и " Facebook " към този момент са взели ограничения против подправените реклами, добави Рендерс и прикани други да последват този образец.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР