Фалшиви SSD дискове започнаха да се разпространяват в различните страни.

...
Фалшиви SSD дискове започнаха да се разпространяват в различните страни.
Коментари Харесай

В целия свят започнаха да се появяват фалшиви SSD

Фалшиви SSD дискове започнаха да се популяризират в другите страни. Те се продават в най-големите търговски платформи, в това число AliExpress и Amazon.

Така да вземем за пример, китайски консуматор заяви във форумите на Baidu да вземем за пример за сходен подправен флаш диск. Той е купил реплика на Samsung 980 Pro със стикер от производителя. Потребителят твърди, че фалшификатът е бил с доста високо качество и даже съумял да заблуди тестовия програмен продукт Samsung Magician. Но след премахването на стикера станало ясно, че става въпрос за подправен SSD.

Във въпросния флаш диск е употребен контролерът Maxio MAP1602A PCIe 4.0, същият, който се употребява в Acer Predator GM7. Контролерът се базира на 12 nm софтуерен развой на TSMC и има структура без DRAM. По-опитните консуматори знаят, че Samsung създава и употребява лични SSD контролери и NAND чипове в своите SSD дискове. В случая със истинския Samsung 980 Pro флаш дискът употребява 8nm контролер на Elpis с структура също без DRAM. Освен това контролерите на Samsung нормално са по-големи от тези на съперниците. Що се отнася до избора на NAND, Samsung 980 Pro употребява 128-слойна TLC 3D V-NAND. Фалшивият диск употребява 128-слойна TLC 3D NAND (X2-9060) YMTC, основана благодарение на технологията на китайския производител на чипове Xtacking 2.0.

Очевидно е, че с различен SSD контролер и друга NAND памет подправеният диск няма да работи толкоз добре, колкото истинският Samsung 980 Pro. Според предоставените от потребителя бенчмарк проби скоростите на поредно четене и запис на SSD диска са надлежно към 4,8 GB/s и 4,5 GB/s в CrystalDiskMark и до 4,2 GB/s и 3,9 GB/s в AS SSD. В същото време настоящият Samsung 980 Pro предлага скорости на поредно четене и запис надлежно до 7GB/s и 5GB/s според от потенциала. Тоест резултатите за продуктивността на подправения диск са доста по-ниски.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР