Фалшиви роботизирани обаждания от името на президента Джо Байдън призовават

...
Фалшиви роботизирани обаждания от името на президента Джо Байдън призовават
Коментари Харесай

Изкуствен интелект звъни на избиратели в САЩ

Фалшиви роботизирани позвънявания от името на президента Джо Байдън приканват гласоподавателите да не гласоподават на първичните избори в Ню Хемпшир. По случая се води следствие. Смята се, че позвъняванията се дължат на изкуствен интелект. Не е ясно - кой е основал аудиото, от акцията на Доналд Тръмп отхвърлят да са забъркани. В посланието - глас споделя на гласоподавателите в щата да си " пазят " гласа за президентския избор през ноември.

От Белия дом потвърдиха, че гласът не е записан от Джо Байдън, а казусът демонстрира ролята на новите технологии и изкуствения разсъдък в президентската акция в Съединените щати.

Днес в Ню Хемпшир се организират първите първоначални избори за номинация за президент на Републиканската партия. Надпреварата се трансформира в съревнование сред двама претенденти - Доналд Тръмп и някогашният му дипломат в Организация на обединените нации - Ники Хейли. През последната седмица от конкуренцията отпаднаха Вивек Рамасвами и Рон ДеСантис. И въпреки всичко отпред на изследванията остава Тръмп.

" Хаосът върви дружно с него. Не може да сме страна в безпорядък и светът да гори още 4 години, няма да го преживеем. Искаме претендент, с който можем да спечелим през ноември. Тръмп и Байдън през ноември е задънена улица, знаем какво ще се случи - ще се повторят изборите през 2020 година ", сподели Ники Хейли - претендент за номинацията за президент на Републиканската партия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР