Фалшиви профили във Facebook и Instagram с лицата на десетки

...
Фалшиви профили във Facebook и Instagram с лицата на десетки
Коментари Харесай

Не се връзвайте! Азис няма да ви направи по-богати!

 Фалшиви профили във Фейсбук и Instagram с лицата на десетки български звезди дават обещание награди за почитателите си. За новата машинация през последните дни предизвестиха десетки артисти, музиканти, модели, инфлуенсъри и блогъри с хиляди почитатели в обществените мрежи. От подправени профили техните почитатели са приканвани да се записват в специфичен уебсайт, с цел да получат награди от 5000 евро. По този метод хакерите доближават до персонална и банкова информация.

" Виждат Азис, прочитат " пари " и в този момент сякаш доста от възприятията и чувствата им са притъпени ", изяснява Азис.

" И се оказа, че някой е направил препис на моя акаунт в Instagram и изпраща някаква опция хората да печелят пари, което несъмнено, е цялостна машинация ", споделя пред NOVA и Мирослав Петков - DJ Mascota.

" Схемата е елементарна – подправен профил се свързва с вас, тъй като вие сте почитател на дадения профил. Всичко потегля от там ", изяснява инфлуенсърът Магдалена Александрова.

През последните седмици измамата стремително набира скорост у нас, а евентуални жертви са стотици хиляди консуматори на обществените мрежи, които следват обичаните си звезди в мрежата.

" Разчита се на това, че хората имат доверие на персони, които разпознават като някакви инфлуенсъри, като някакви престижи. Оттам се потегля. Крайната цел е машинация – да се съберат пари ", изяснява специалистът по киберсигурност Борис Гончаров.

Азис е измежду първите звезди у нас, чието име замесват в схемата. От подправени негови профили измамниците дават обещание големи парични награди.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР