Фалшиви християни са плъзнали из всички краища на света, но,

...
Фалшиви християни са плъзнали из всички краища на света, но,
Коментари Харесай

Фалшиви християни, фалшиви ценности, фалшиви политици, фалшиво общество

Фалшиви християни са плъзнали из всички краища на света, само че, за жалост, са намерили кей и у нас. Хора, които заплашват, атакуват, лъжат, задоволяват първичната си потребност от принуждение, само че след това се кръстят и си мислят, че са изтрили и занулили. 

И тъй като ми става все по-странно държанието им, взех че потърсих по какъв начин си прекарват виртуалното време част от тези хора. И без никаква изненада, открих – проследявайки профилите на хора, подиграващи се на жертви на принуждение – картинки с надписи „ отвори сърцето си “, икони, християнски послания за обич и общо взето всичко, което опонира на държанието им. 

Има мощна повторяемост в „ бисерите “ им, че да кажеш, че е било „ нещо моментно “. Не разбирам по какъв начин можеш да кажеш, че заплашвана предходна жертва на Калоян, упрекнат в убийството на Кристина Благоева, е тъпа и сама си е отговорна и да се радваш, че „ каквото търсила, това намерила “, а след това да публикуваш в СЪЩОТО това виртуално пространство някакво обръщение за обич, „ отвори сърцето си “ или най-странното от всички: „ недей да съдиш, с цел да не бъдеш съден “.

...

Отварям една скоба тук, с цел да направя обосновано съмнение за празничните им настройки. Ето по какъв начин си ги представям (защото към този момент съм го виждал): на Великден ще се ръгат в църквата с други сходни на тях, може и да се сбият, да се напсуват, а на потегляне, откакто са хапнали козунак, ще теглят една майна на просяците и бездомните към църквата, че да им олекне. Каква експанзия ще избие у тях, когато се приберат вкъщи, не мога да знам, само че четейки престъпните летописи за домашно принуждение, мога да си показва. 

Затварям скобата. 

Слагам встрани тематиката с менте-християните; да погледнем цялата картинка – общество, което се подсмихва предостатъчно „ сама си е отговорна, кво е стояла толкоз време да го търпи! “, към този момент 34 години избира и гласоподава за еднакъв вид крадливи плужеци, които го крадат и мамят. Плашещо е, че не виждат иронията. А за какво то „ стои и търпи “, не е ясно. Може би „ самò си е отговорно “, а не е международният скрит план? Не, в случай че го питаш, са американците, НАТО, Европейския съюз, а в случай че попаднеш на възрожденско общество, ще схванеш, че сатанистите, рептилите и петджито са отговорни, само че отново не и то самото, нищо, че гласоподава за референдумаджии против еврото, които си държат парите в евро, и антиваксъри, които вършат митинги против имунизациите, откакто са се ваксинирали. 

Това е същото общество, което си мисли, че по времето на Тошо Тиквата, когато точеше лиги по картинки на Некерман и пуфтеше пред празните лавици, и чакаше 10 години за Лада, и тв приемникът си го купуваше с връзки и години икономисване, и „ беше заедно “, до момента в който процъфтяваше доносничеството…

… е живяло по-добре и било по-богато от в този момент, когато написа по какъв начин му липсва соца, но го написа през смарт телефона си, до момента в който жули трето уиски, от плажа в Гърция, докъдето си е докарало зад*ика или с на ниска цена самолетен билет, или с немската си кола. 

Това е същото общество, което възпява „ фамилните полезности “, само че ги употребява единствено като оръдие против другите, до момента в който тия със „ фамилните полезности “ се радват на следващата пребита от брачна половинка си; до момента в който тия със „ фамилните полезности “ си изневеряват на поразия; до момента в който християните псуват просяците и кълнат на пакост, до момента в който си мислят, че религията им очевидно е някакъв фенклуб. 

И какво имаме?—колещи животни „ за здраве “ и носещи червени кончета „ християни “; почитащи „ фамилните полезности “, които си изневеряват и си пребиват половинката от пердах, богати попове, които пропагандират да не се оказва помощ на бежанци(!?), комунисти – доскоро забранявали честването на Великден – през днешния ден се кръстят най-широко и палят най-големите свещи, служители на реда, които ескортират платежоспособни друсалки и пияндета, законотворци в Народното събрание – осъждани и разследвани, необразовани – за министри и народ, чийто единствени две скорости на живот са: Първа.) „ Съсипаха я тая страна! “ и Втора.) „ Бè не ме занимавай бè! “ А, да… и Задна.) „ Е, то тука е по този начин “. 

Страх ме е да позволи, че може би… може би имаме виновност за личния си хал. А?

Защо би трябвало да сме учудени, че такова общество ражда такива депутати? 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР