Фалшиви дневници на Адолф Хитлер, издадени през 80-те години на

...
Фалшиви дневници на Адолф Хитлер, издадени през 80-те години на
Коментари Харесай

Фалшиви "дневници на Хитлер", една от най-големите измами в света, ще бъдат архивирани

Фалшиви дневници на Адолф Хитлер, издадени през 80-те години на предишния век и трансформирали се в една от най-големите измами в света, ще бъдат предадени на немския Национален списък, заяви немската медийна група " Бертелсман ", представена от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Дневниците, които бяха първо оповестени от списание " Щерн " в подмяна на 9.3 милиона немски марки, ще бъдат предадени на архива тази година след осъществяване на инвентаризация, споделиха от " Бертелсман ".

 Началото на нацисткия гнет: първите лагери на Хитлер Началото на нацисткия гнет: първите лагери на Хитлер

Сп. " Щерн ", чийто издател " Грюнер + Яар " принадлежи на " Бертелсман ", разгласява фрагменти от подправената серия през 1983 година, макар че е имало подозрения за тяхната достоверност. Освен това права за обявата са продадени на вестници, измежду които е и английският в. " Таймс ". Дневниците са оповестени за подправени след инспекция на наличието им и на хартията и мастилото, употребявани за тяхното написване.

" Фалшивите дневници на Хитлер са в положителни ръце във Федералния списък, като те са самобитно удостоверение за съвременна немска история ", сподели Михаел Холман - шеф на архива, който преди 40 години първи разгласи дневниците за подправени. " Те са образец за безочлив опит да се придаде човечен образ на бруталните закононарушения на националсоциализма ", добави Холман.
Заради фалшификацията на дневниците фалшификаторът Конрад Куяу е изпратен в пандиза. Неговият почерк доста наподобява на този на Хитлер, само че историческите грешки в текста са измежду уликите, които го издават, прецизира организацията.
" Бертелсман " разпореди на Института за модерна история да направи обзор на сп. " Щерн " в интервала под управлението на създателя му Хенри Нанен от 1948 година до напускането му през 1983 година Прегледът включва и интервала с фиаското с дневниците на Хитлер, с цел да се види по какъв начин и за какво те са били оповестени, се споделя още в изказване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР