Фалшива новина е, че се готви проект за нов закон

...
Фалшива новина е, че се готви проект за нов закон
Коментари Харесай

Министър Петков: Фалшива новина е, че се готви нов закон за детето

" Фалшива вест е, че се готви план за нов закон за детето. Истината е, че доста деца в България са изоставени. Държавата е длъжна да се погрижи за тях, по тази причина в системата за протекция на детето има разнообразни ограничения и една от крайните е настаняване в приемно семейство. Над 1700 са случаите за м.г., при които е предотвратено занемаряване на деца ", сподели в Бургас общественият министър Бисер Петков.

Той сподели още, че е спряна работата по плана за Националната тактика за детето, против която на 11 май се готвят митинги в страната.

" Няма нормативен документ и не се готви подобен, който да цели лишаване на децата от техните родители, от биологичните им фамилии. Противопоставям се на подправени вести и спекулативни тълкувания. Протестът против националната тактика за детето няма съображение. Това е един план, който бе създаден по силата на законово обвързване. Държавната политика във връзка с децата се базира на тактика, която се приема от Народното събрание. Предишната изтече и стартира подготовка на нова с небосвод до 2030 година ",уточни общественият министър. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР