Фалшива новина е, че плажът "Силистар" ще бъде застрояван, заяви

...
Фалшива новина е, че плажът "Силистар" ще бъде застрояван, заяви
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Фалшива новина е, че Силистар ще бъде застрояван

Фалшива вест е, че плажът "Силистар " ще бъде застрояван, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев на ексклузивен брифинг в региона на плажа.

По думите му, това било политическа заигравка от страна на опозицията.

"Плажът "Силистар " няма да бъде застрояван – това е подправена вест. Става въпрос за един парцел, който е на повече от половин километър от плажа. Изобщо не става въпрос за застрояване, а за допускане, с цел да може един архитект да стартира да търси метод по какъв начин един липсващ във времето път още веднъж да се появи – тъй като той е там на процедура, само че на документи го няма ", изясни Лапчев.

Друг негов мотив е, че теренът е в зона Б – т.е. не е на първа, а на втора линия.

Той уточни още, че

подправената вест е чисто политическа заигравка от страна на опозицията.

"Тя от дълго време се пробва да сътвори спор, а действително проблем няма ", изясни кметът на Царево.

Повод за иязвлението му бе разпореждането на премиера Бойко Борисов да не се извършва решението на Общинския съвет за смяна на устройствения проект на терен до "Силистар " до цялостното увещание на обществеността в правотата на това.

Борисов подреди да не се извършва решението за "Силистар "
 Разтуриха спонтанния паркинг на плажа Силистар Разтуриха спонтанния паркинг на плажа „ Силистар ”
От Българска социалистическа партия оповестиха, че министър председателят няма право да взима сходно решение.

"Разпореждането " на Борисов е следващият му опит да се измъкне от неуместните въпроси чии ползи обслужват представителите на ГЕРБ на всички равнища във властта – на страната и хората или на частни бизнес ползи.

Това декларираха от Българска социалистическа партия в позиция, публикувана от партийния пресцентър.

Подчертаваме, че въпросното предписание няма юридическа стойност, тъй като решенията на общинските препоръки се връщат за ново разискване и стопират от осъществяване само от регионалните шефове.

Борисов няма пълномощията на такова деяние -

нито в качеството си на министър председател, нито в качеството си на партиен водач. Нещо повече, то е следващият удар по институциите и държавността в България.

Неговото "разпореждане " няма и морална стойност, тъй като и кметът на Царево е от ГЕРБ, и общинските съветници, които са дали своят вот "за " разрешаване на градеж, са представители на ГЕРБ.

ГЕРБ изпадна до неуместната обстановка ръководителят на ГЕРБ да подрежда на кмета на ГЕРБ да не извършва решение на общинските съветници на ГЕРБ, написа още в позицията на Българска социалистическа партия.

От левицата припомниха, че общинските съветници на Българска социалистическа партия в Царево са дали своят вот срещу предлагането за градеж в предпазената територия и обявиха, че решението на Общинския съвет на Царево би трябвало да бъде анулирано от самия съвет или ще го нападат и анулират посредством съда.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР