Фалшива новина е, че българското правителство се страхува от избора

...
Фалшива новина е, че българското правителство се страхува от избора
Коментари Харесай

Фалшива новина е, че правителството се страхува от избора на европейски прокурор, каза Захариева

Фалшива вест е, че българското държавно управление се опасява от избора на европейски основен прокурор, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия министърът на външните работи Екатерина Захариева.

В отговор на въпрос, тя посочи, че България застава зад най-хубавия претендент. Той ще бъде определен сред Лаура Кьовеши от Румъния и френския претендент Жан-Франсоа Бонер. Захариева изрази мнение, че изборът на европейски основен прокурор в действителност ще помогне и ще предотврати злоупотребите с европейски средства.

В началото на април водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова попита министър председателят коя българска институция е взела решението България да не поддържа кандидатурата на румънския евродепутат Лаура Кьовеши за поста европейски основен прокурор.

Коментирайки изборът на нов основен прокурор в България, тя разгласи, че дебатите по тематиката е трябвало да стартират по-късно, а не да остане усещането, че се прави поради изборите. Захариева не скри, че има поради срещите на президента с основния прокурор Сотир Цацаров, ръководителят на Върховният касационен съд Лозан Панов и представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев.

" Надявам се, в случай че президентската институция е толкоз загрижена, да направи същинския спор 3-4 месеца преди процедурата, а не да се оставя усещане, че той стартира в предизборна акция ", добави министърът.

По мотив евроизборите Захариева разгласи, че за първи път в Германия ще има 24 изборни секции, или с 13 повече от тези при последният избор. 24 ще са секциите и във Англия. Общо в чужбина те са 194.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (398)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР