Фалшива монета от 2 лв. беше дадена на клиентка в

...
Фалшива монета от 2 лв. беше дадена на клиентка в
Коментари Харесай

Пробутаха на красавица от Бургас фалшива двулевка, ето как я разпозна ВИДЕО

Фалшива монета от 2 лева беше дадена на клиентка в комерсиалната мрежа в Бургас. Това е първи сходен сигнал в морския град.

Гергана Димитрова описа, че вижда фалшификата, когато се прибрала вкъщи.

Потърпевшата поставила монетата, дружно с други, в касичка. Впечатление ѝ направил звукът, който монетата издала. При почукване на монетите се вижда основна разлика по отношение на същинската монета.

Освен това когато отъркала фалшификата в ръката си, той оставил сива диря. Оцветяване на кожата не се случило при същинската монета.

От ОДМВР-Бургас обявиха, че досега не е получаван подобен сигнал. Говорителят на дирекцията Цветелина Рандева разясни, че първият случай на подправена двулевка е от 2016 година в Нови пазар, като е допустимо и в други градове да се появи фалшификатът.

Освен това Рандева изясни, че същинската монета тежи 9 грама, а лъжливата направа е доста по-лека. Има разлики и при изобразяването на Паисий Хилендарски на гърба.

Колекционерът Събин Попов акцентира, че истинската монета е двукомпонентна, до момента в който подправената е формирана от един съставен елемент, като вътрешната ѝ част е в допълнение оцветявана. По думите му осъществяването на лъжливата монета е положително.

Според Попов е безсмислено да се създават сходни монети за облага. Колекционерът счита, че това не е дело на професионален измамник, а по-скоро опит, който да ревизира дали ще проработи фалшификатът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР