Фалшива кампания за набиране на средства за болно дете в

...
Фалшива кампания за набиране на средства за болно дете в
Коментари Харесай

Измамници се опитаха да присвоят голяма сума с фалшива кампания за болно дете

Фалшива акция за набиране на средства за болно дете в обществените мрежи. В разнообразни групи е оповестен апел за набиране на средства за онкоболно дете, което има нужда от лекуване в чужбина. Посочена е и дарителска сметка.

Разказана е и история за майка, която отглежда детето си сама, откакто бащата го изоставя. След 8-месечно циркулиране по лечебни заведения излиза наяве, че детето е с тежката диагноза пилоцистичен астроцитом. За измамата алармират от платформата pavelandreev.bg, където също е оповестен подправеният апел.

" Положителното в тази ситуация е, че цялата сума, дарена по тази акция е избавена. Причина за това е, че апелът беше проведена в моята платформа. Неприятно ми е, че тази машинация е станала посредством моята платформа, само че тези 80 000 лв., които са преведени – са непокътнати. Към измамниците не е преведена нито стотинка ".  Това съобщи в ефира на NOVA учредителят на фондация " Павел Андреев " Павел Андреев.

По думите му акцията е изглеждала изцяло законно. " Аз съм донор от години. Ако тази акция беше отвън моята платформа, просто беше пуснат апел – аз също щях да направя подаяние. Беше съвършено готова. Имаха здравна документи. Поискахме спомагателни фотоси, които ни изпратиха. Отговаряха на съответни медицински въпроси ", уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР