"Фалшив" Рембранд, оставен в мазето на музей в Оксфорд почти

...
"Фалшив" Рембранд, оставен в мазето на музей в Оксфорд почти
Коментари Харесай

Картина, престояла в мазе 40 г., се оказа от Рембранд, а не фалшификат

"Фалшив " Рембранд, оставен в мазето на музей в Оксфорд съвсем 40 години, откакто картината е оповестена за реплика, наподобява е достоверен, заяви в. "Индипендънт ", представен от Българска телеграфна агенция.

Картината "Глава на космат мъж " е дарена на Ашмолския музей през 1951 година, само че е оставена в мазето, откакто специалисти отсъждат, че тя е реплика. Участниците в план за проучване на творчеството на Рембранд през 1981 година преценят, че тя е нарисувана дълго след гибелта на майстора.

Преди ретроспектива на Рембранд в музея, кураторът Ан Ван Камп взема решение картината да бъде изследвана още веднъж.

"(Картината) е в стила на Рембранд - сподели тя. "Типични за него са тези етюди на глави на остарели мъже, с обезверен, отегчителен, умислен тип. Много е типична за работата на Рембранд в Лайден към 1630 година "

Дендрохронолог открива, че "Глава на космат мъж " е нарисувана върху същото дърво като картината "Андромеда, прикована за скалите ". Тя също е нарисувана от 1620 година до 1630 година

Музеят още не е безапелационен, че Рембранд е нарисувал картината. Несъмнено е обаче, че тя е основана в неговото ателие.

Картината е включена в изложбата "Младият Рембранд ", затворена през март поради епидемията и отворена още веднъж за визити този месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР