Фалшив профил във фейсбук, под името Професионални хакерски услуги“, краде

...
Фалшив профил във фейсбук, под името Професионални хакерски услуги“, краде
Коментари Харесай

Пазете се! Фейк профил „Професионални хакерски услуги“ във фейсбук краде пари, измама е /доказателства/

Фалшив профил във фейсбук, под името „ Професионални хакерски услуги “, краде парите на хората, откри следствие на организация BulNews.
В началото на годината в редакцията на медията ни постъпиха няколко сигнала от читатели, които са се доверили на рекламата в обществените мрежи и най-после са били излъгани.
Репортер на BulNews потегли по следите на настоящата залъгалка. Първоначално на фалшив профила посредством месинджъра направихме няколко разнообразни поръчки, за които ни желаеха да платим на 2 пъти към 400 лв.. На 15.01. в „ Изипей “ бяха преведени 98 евро посредством Revolut на името на Веселин Михайлов. Веднага ни беше обяснено, че стартират работа по нашите задания. Посоченият телефон за системата на „ Изипей “ бе +359 (882) 980ХХХ.
На другия ден ни беше написано, че са подготвени и чакат втория превод от 97 евро. След приемането на парите ни дадоха отговор, че до 2 часа ще получим данните, които сме поискали. Естествено, това не се случи.
На идващия ден се оправдаха, че имат срив в сървърите и ще им е належащо още малко време да изпълнят нашите поръчки. И се извиниха за забавянето.
Времето минаваше, а осъществяването на нашите задания все се отлагаше с безумни доводи. Първо ни отговариха да проверим пощата си в " Спам ", тъй като са ни пуснали данните. След като се оказа, че там не е получено нищо, желаеха да им дадем имейл, който да поеме 100 МВ, защото събраната информация била с огромен размер. После попитаха за платформа, където да качат инфото, като имаше и интервал, през който чакаха ВПН компанията им да даде действителните ИП адреси. Когато се изчерпаха техническите аргументи за даването на информацията, за която сме платили, започнаха да упорстват да стоим след 16.00 часа на компютър, с цел да получим данните посредством месинджъра. И по този начин до безспир!
Важно е да се посочи, че информацията, която поискахме, е с дребен размер и може да се побере в няколко фрази, затова не е нужна толкоз доста памет. 
Притеснителното е, че до момента в който се оправдаваха за забавянето си, от фалшив профила показаха, че дневно имат по към 100 поръчки и колкото да съумяват да реагират. Така тази машинация към този момент придобива съществени размери. Ако приемем посочената от тях цифра за вярна, при приблизително към 300 лева на поръчка, това прави по 30 000 бона на ден!
По време на контактите ни с този профил установихме, че в месинджъра дава отговор повече от един човек. Имаше дни, в които текстът беше на верен български език, в други обаче той беше с правописни неточности, а имаше и дни, в които беше минал през гугъл преводач. Очевидно в измамата вземат участие много хора, защото връзката с към 100 индивида на ден изисква много човешки и времеви запас.
След като изчакахме задоволително време, ние поискахме да ни бъдат върнати парите, при което незабавно бяхме блокирани. Така на процедура се потвърдиха сигналите до редакцията ни за съществуването на тази нова машинация във фейсбук.
Агенция BulNews към този момент подаде сигнал до Министерство на вътрешните работи с цялата събрана информация, която би помогнала на службите да индентифицират тази проведена незаконна група.
За нашите читатели остава съветът никога да не се доверяват на този или други сходни профили, които битуват във фейсбук. Измама е!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР