Фалшив грип повали хиляди на легло само за една седмица.

...
Фалшив грип повали хиляди на легло само за една седмица.
Коментари Харесай

Хиляди на легло заради фалшив грип

Фалшив грип повали хиляди на легло единствено за една седмица. Той е породен от рино- и аденовируси и се демонстрира с висока температура, болки в гърлото, втрисания и тежка хрема, съобщи " Пик ". Това демонстрират данните на районните здравни инспекции в страната. Само за пет дни като остри респираторни болести в столицата са регистрирани 1378 случая. Според лекарите от инспекцията обаче броят им е неколкократно повече, защото не всички вървят на доктор, а сами си „ предписват “ медикаменти. Заради самолечението и ходенето на работа с инфекцията броят на инфектираните пораства с всеки минал ден, считат медиците. 

По думите на основния здравен контрольор доктор Ангел Кунчев сега ни нападат остри респираторни болести, само че грипът към момента е надалеч от България. Според него колкото и да не ни харесва противогрипната ваксина, тя остава най-хубавата отбрана против вируса за уязвимите групи и епрепоръчителна, изключително за хората над 65-годишна възраст Той напомни, че имунизацията към този момент е единственият благонадежден метод за по-леко изкарване на грипа и предотвратяване, само че уточни, че тя пази от инфекцията 70 и 75 %.

Като предварителна защита на острите респираторни болести, които наподобяват грипа, шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев уточни чистият въздух. Той предложи по-чести проветрявания на стаите и офис залата и отбягване на транспортни средства с доста хора в тях. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР