Фалшификациите са огромен проблем за дизайнерите по целия свят. Собствениците

...
Фалшификациите са огромен проблем за дизайнерите по целия свят. Собствениците
Коментари Харесай

Криптопазарът се срива. Милиарди на някои компании висят на технологията зад него

Фалшификациите са голям проблем за дизайнерите по целия свят. Собствениците на първокласни марки изгубиха продажби на стойност $98 милиарда поради имитации единствено през 2017 година. Тези загуби надлежно могат да навредят както на облагата, по този начин и на репутацията на дадена компания. Някъде тук се намесват криптоиндустрията или по-точно казано технологията, която стои зад криптовалутите, написа CNN Business.

Все повече първокласни марки през днешния ден се обръщат към крипто технологиите, с цел да защитят както своите артикули, по този начин и потребителите

Въпреки че са съперници, конгломератът на първокласната марка LVMH (LVMHF) сплоти напъните си с Prada (PRDSY) и Cartier през април 2021 година, с цел да сътвори Aura Blockchain Consortium - платформа с нестопанска цел, която основава " дигитален близнак " за дизайнерски артикули.

Blockchain (блокчейн) е дигитален указател, който не може да бъде редактиран, променян или фалшифициран. Това е технологията, която е в основата на криптовалутите, чиито цени се сринаха в последно време. Оказва се, тази технология има доста други приложения - и Aura употребява блокчейн, с цел да даде на първокласните артикули неповторим дигитален идентификатор, който ще помогне на клиентите да подсигуряват, че покупката им е вярната.

" Блокчейн е толкоз бързо разрастваща се технология и тя е в действителност комплицирана ", разяснява Даниела От - общоприет секретар на Aura Blockchain Consortium.

Към днешна над 20 компании, зад които стоят първокласни марки употребяват софтуера на Aura, като в платформата са регистрирани над 17 милиона продукта. Колкото до въпросните марки, те са съперници във всеки различен аспект, само че през днешния ден си сътрудничат при тази крипто технология.

" Проследяване и доверие "

Създавайки " дигитален близнак " за физически артикули като обувки или чанти, софтуерът на Aura сформира указател с информация като типа и източника на материала, къде и по кое време е изработен и какъв брой модела са създадени.

Това дава на потребителите по-високо равнище на доказателство и отбрана, като работи като дигитален документ за идентификация, който употребява " криптиране на банково равнище " и на процедура е " неосъществим за подправяне ", настояват специалисти.

Дигиталните близнаци, които могат да бъдат налични посредством уеб страница или мобилно приложение, ще обезпечат повече визия за произхода на продукта, подобрявайки " следенето и доверието ".

Блокчейн технологията обаче има своите ограничавания. Информацията е толкоз надеждна, колкото лицето, което я вкарва. Затова проблеми съществуват. Например, в случай че дадена марка няма положителни връзки с доставчика си, блокчейнът няма по какъв начин да помогне.

Модерни технологии

Други фешън марки също употребяват блокчейн принадлежности. Audemars Piguet и Vacheron Constantin се причислиха към основаната в Париж блокчейн платформа с отворен код Arianee, до момента в който фотографският списък на Карл Лагерфелд се удостоверява в обществения блокчейн на Lukso Network.

Създаването на цифрова еднаквост може би ще бъде все по-важно и за търговците на първокласни артикули втора ръка - един доста бързо възходящ пазар.

" Онлайн платформи като Hardly Ever Worn It и Vestiaire Collective би трябвало да удостоверяват достоверността на продуктите си, преди да ги продадат, което е многоетапен развой, включващ както цифрови, по този начин и физически инспекции ", споделя Виктоар Бойер Шамард, който е световен началник във Vestiaire Collective.

Екипът на Vestiaire има 60 така наречен удостоверители, които ревизират дълго и комплицирано цифрова документи, в това число фотоси, на всеки един артикул. AI и блокчейн технологииге биха могли да оказват помощ за бързото следене на процеса на цифрово засвидетелствуване, което по-скоро би подкрепило и допълнило човешкия фактор, вместо да го размени.

Блокчейнът може да бъде потребен и оттатък модата. Луксозните браншове, в това число търговията с изкуство, козметиката, парфюмерийната и мебелната и даже автомобилната промишленост, могат да се възползват.Впрочем, най-новото допълнение към консорциума Aura е немският производител на коли Mercedes-Benz.

Компанията възнамерява да употребява всеобщо платформата за проучване на разнообразни аспекти на цифровото брандиране, като да вземем за пример основаване на NFT (незаменими токени) за автомобила прекарвания в цифровото изкуство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР