Фалшифактор на долари и евро – един от тримата най-големи

...
Фалшифактор на долари и евро – един от тримата най-големи
Коментари Харесай

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро

Фалшифактор на долари и евро – един от тримата най-големи майстори у нас, бе хванат още веднъж при акция на ГДБОП и спепрокуратурата в Стара Загора и Габрово.

50-годишният Иван Дочев от Казанлък, непосредствен другар на Златко Баретата, бе спипван на два пъти през 2004 година и  2010 година да печата ментета. Преди 7 години ченгетата откриха печатарска машина „ Хайделберг ” за долари и евро в дома на майка му в село Долно Сахране. Тя била инсталирана в помещение до свинарник, а прасетата били подготвени да квичат, когато работи печатницата, с цел да заглушават шума й.

По време на следствието Иван направил признания, сключил съглашение и прекарал в пандиза 3 години и половина. Излязъл през 2016 година и разкопал тайник, в който преди време скрил от обиските втората си висококачествена машина „ Хайделберг ”, плаки за долари и евро и други материали. В изоставена и запустяла кръчма „ Мустанг ” в Габрово провел нова печатница, като закарал там още две машини. Започнал да се готви за произвеждане на банкноти от 50 и 100 $ и от 100 и 500 евро. Но служители на реда от ГДБОП го разкрили, преди да е пуснал в оборот и едно от новите си ментета.

Паралелно с печатарството, Иван основал и наркогрупа от петима души, само че криел от приятелите си какво прави в Габрово, с цел да не стане неуспех и да го издадат. Пак в Долно Сахране бандитите си създали дребна лаборатория за пико и продавали от синтетичната дрога на наркоманите в Казанлък и Стара Загора.

При акцията Иван Дочев и четирима от хората му са задържани, а шести е разгласен за търсене. Фалшификаторът отново направил признания. В четвъртък спецсъдът е наложил непрекъснат арест и на петимата от групата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР