FALL RIVER — Battleship Cove може да се похвали с

...
FALL RIVER — Battleship Cove може да се похвали с
Коментари Харесай

Battleship Cove на Fall River трябваше да бракува един от своите кораби на ВМС. Ето защо го направиха.

FALL RIVER — Battleship Cove може да се похвали с най-голямата в света сбирка от военноморски кораби на Съединени американски щати, само че тази сбирка е намаляла малко през последните седмици.

Посетителите на музея на флота — или хората, които са се разхождали по крайбрежието на Фол Ривър — може би са забелязали, че има един транспортен съд по-малко, закотвен до военен транспортен съд Масачузетс: немската корвета Hiddensee. Миналия месец членовете на борда на организацията с нестопанска цел взеха решение да отстранен Hiddensee от залива.

По-късно в Reddit се появиха фотоси на транспортен съд, наподобяващ Hiddensee, в развой на бракуване в корабостроителница в Бриджпорт, Кънектикът. Главният действен шеф на Battleship Cove Крис Нарди удостовери, че това е по този начин и че решението за скрап на Hiddensee е мъчно, само че належащо, с цел да се поддържат останалите експонати.

„ Тези кораби са доста, доста, доста скъпо — даже не мога да кажа „ доста “ задоволително пъти — за поддържане “, сподели Нарди. „ Изхвърлянето на Хидензее ни сложи в добра позиция да се грижим за корабите, които са тук от десетилетия към този миг. “

Чудесата на Южното крайбрежие: Бойният транспортен съд се причисли към флота преди повече от 80 години. Как се озова във Фол Ривър?

Защо Battleship Cove бракува един от своите кораби < /h2>

Малкият боен транспортен съд е издигнат през 1984 година в Ленинград, в някогашния Съветски съюз, за ​​източногерманския флот.След обединяването на Германия той е част от немския флот, до момента в който не бъде трансфериран на американския флот през 1991 година Hiddensee е употребен за подготвителни учения, до момента в който не бъде изведен от употреба през 1996 година Battleship Cove придобива кораба и го слага в своята галерия през 1997 година

Кораби като Hiddensee са предопределени за борба – и в никакъв случай не са предопределени оцелее толкоз дълго. А през последните години корабът се утежни. Но Нарди сподели, че като се има поради, че корпусът на кораба е бил потънал в солена вода в продължение на две десетилетия и половина, е „ много необикновено “, че музеят го е запазил толкоз дълго, колкото го е държал.

„ Hiddensee, както е проектирано от съветската корабостроителница... те са проектирани да бъдат несъмнено за еднократна приложимост във връзка с метода, по който са конструирани “, сподели Нарди.

Той сподели, че ремонтира Хидензее може да е изискало корабът да бъде подложен в изсъхнал док, което би било „ извънредно скъпо “, сподели той. Въпросът за бракуването на Hiddensee е премислян известно време, сподели той. „ Трябва да прецените това по отношение на ремонтите на място, които са много проблематични. Най-доброто решение беше да се освободим от нея. "

Нарди сподели, че групата концентрира лимитираното си финансиране върху останалите си кораби: подводницата USS Lionfish, разрушителя Джоузеф П. Кенеди младши и бойния транспортен съд Масачузетс, дружно с две PT лодки и няколко хеликоптера.

Lionfish и Kennedy сега са в развой на работа по поддръжка и консервация. По-голямата част от тази работа се прави от неплатени доброволци.

Историята на Чарлз Брага: Познавате моста. Но какъв брой знаете за моряка, който почина в Пърл Харбър?

Случват се промени в Battleship Cove и по какъв начин да помогнете

< p> Това не е единствената скорошна смяна в Battleship Cove. Нарди удостовери, че изпълнителният шеф Меган Ратбун, която пое кормилото през 2021 година, се е отдръпнала от позицията преди две седмици.

„ Тя имаше опция да мисълта, че може да е по-подходяща за мястото, където желае да отиде. Толкова е просто ", сподели Нарди. Тя към момента се интересува доста от тази организация. Семейството й е доброволец тук. Все още имаме положителни връзки с нея във връзка с бъдещото й присъединяване, в случай че желаете. “

Той сподели, че търсенето на нов изпълнителен шеф ще стартира напролет.

През в това време работата по запазване и обучение в Battleship Cove продължава.

„ Тук долу се прави доста позитивна работа. Държавата обилно финансира цялостното пребоядисване на надводния ръб на бойния транспортен съд “, сподели Нарди, добавяйки, че държавните дотации също оказват помощ за работата по Lionfish. „ Имаме нов хангар долу на кея, който пази нашите два хеликоптера. Не желая това да се изгуби в разбъркването тук. “

В момента тече есенно набиране на средства, с цел да се помогне за заплащането на ремонта и работата по опазване на разрушителя Джоузеф П. Кенеди младши. Досега малко под Бяха събрани $3,500, което е под задачата от $10,000.

„ Ние сме тук, с цел да служим на нашата задача, която е да признаем ветераните и техните жертви и да останем живи тук “, сподели Нарди.

Дан Медейрос може да бъде открит на [email protected]. Подкрепете локалната публицистика, като закупите цифров или печатен абонамент за The Herald News през днешния ден.

Тази публикация в началото се появи в The Herald News: Battleship Cove бракува транспортен съд Hiddensee; изпълнителният шеф се отдръпва Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР