Фалиралата борса за криптовалути FTX планира да продаде оставащите 41

...
Фалиралата борса за криптовалути FTX планира да продаде оставащите 41
Коментари Харесай

FTX може да продаде Solana на стойност $7.6 милиарда с близо 70% отстъпка

Фалиралата борса за криптовалути FTX възнамерява да продаде оставащите 41 милиона токена Solana (SOL) на стойност $7.65 милиарда на институционални вложители на преференциална цена от почти $60 на токен, което съставлява 68% понижение по отношение на настоящата пазарна стойност.

По време на произнасянето на присъдата на някогашния основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрийд на 28 март кредиторът на FTX Сунил Кавури разкритикува обработката на потребителските активи от страна на адвоките по несъстоятелността на FTX, Sullivan & Cromwell, като твърди, че ликвидацията на криптоактиви за милиарди долари е осъществена със обилни отстъпки.

Кавури твърди , че FTX има 41.1 милиона токена SOL, в началото предопределени за систематизиране сред кредиторите, с планувана продажна цена от $60 за токен, макар настоящата пазарна стойност от $187.

Въпреки изказванията на кредиторите, арбитър Люис А. Каплан разясни, че чуването за присъда не е подобаващ конгрес за разглеждане на разногласия с кредиторите, като акцентира, че не всички клиенти ще бъдат изцяло обезщетени.

Neptun Digital Assets, канадска блокчейн компания, разгласи покупката на 26,964 токена SOL за $64 всеки.

Според отчет на Bloomberg понижените токени SOL ще имат четиригодишен интервал на придобиване. Едновременно с това кредиторите на FTX са почнали групов иск против Sullivan and Cromwell, потвърждавайки, че са взели участие в измамническите действия на FTX, преди да стартират да работят като съветници по несъстоятелността на борсата. Преди това FTX е била ранен вложител в екосистемата Solana преди нейния банкрут.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР