Факултетният съвет на Юридическия факултет в Софийския университет е отхвърлил

...
Факултетният съвет на Юридическия факултет в Софийския университет е отхвърлил
Коментари Харесай

Юридическият факултет на Софийския университет не одобри да има аудитория "Кристиан Таков"

Факултетният съвет на Юридическия факултет в Софийския университет е отхвърлил концепцията публика в него да носи името на Кристиан Таков. Инициатор на това бе журналистът Татяна Ваксберг, която провежда подписка, събрала утвърждението на над 4 хиляди души.

Съветът е отхвърлил концепцията в понеделник с 12 гласа срещу, 4 " за " и 4 " въздържал се ". Това се схваща от пост на самата Ваксберг в профила й във " Facebook ".

Кристиан Таков бе учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски " и доцент по гражданско право. Почина през юли.

" Аргументът в интерес на отхвърлянето не беше дефиниран категорично, само че можеше да се изведе от многочислените изявления. Накратко: има доста заслужили адвокати, а настояването за назоваване на публика натрапва " пищност и показност ", с което се " унищожава паметта на Кристиан Таков ", до момента в който Юридическият факултет би желал да я опази от похищения. Друг мотив: Кристиан Таков не би желал да се разисква този въпрос с назоваване на аудиторията. И още: целият звук " разделя факултета " и " раздира душата " на гласуващите, тъй като ги кара да избират сред Кристиан и други адвокати ", показва Ваксебрг.

Не знам сред Кристиан Таков и кого другиго е бил този избор, само че изразът беше упоменат повече от пет пъти. Искане за кръщаване на публика на името на различен човек не беше поставяно нито на разискване, нито на гласоподаване, добавя тя.

В хода на съвещанието зародило предложение, което е признато единомислещо: да се кръсти на името на Кристиан Таков годишното съревнование за решение на правосъден проблем – студентски формат, основан с дългогодишните старания на самия Кристиан и на други негови сътрудници.

Ваксберг обаче изяснява, че това би трябвало да е студентска самодейност, а не на съвета.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР