Фактурите за ток, които ще се получат през февруари, ще

...
Фактурите за ток, които ще се получат през февруари, ще
Коментари Харесай

ОБЕЩАНО ОТ КИРО: Сметките за ток през февруари ще са по-ниски!

Фактурите за ток, които ще се получат през февруари, ще включат обезщетенията за декември и януари. Те ще бъдат доста по-ниски, разгласи министър председателят Кирил Петков по време на брифинг в Министерски съвет.

„ Започваме работна група, в която ще се разискват помощите за общините за лечебни заведения, детски градини, учебни заведения. Докато не се изчистят обаче неяснотите в публичните поръчки, не можем да приказваме, че общините нямат пари за осветление”, сподели още Петков.

По отношение на „ Булгаргаз” Петков разяснява, че уволнението на управлението е било резултат от това, че хората там не изпълнявали дилемите си по верния метод.

" Уволнението на съществуващото ръководство на „ Булгаргаз “ е функционалност на обстоятелството, че хората там не са си изпълнили задачата по верния метод. В момента водим следствие и сме сигурни в огромна степен, че част от решенията, които те са взели довеждат до за високите цени на газа ", уточни Петков.

По думите му в идващите няколко дни ще има спомагателни уточнения и покачване на обвинявания.

" Ако някой си мисли, че просто оттук насетне може да взима неверни решения откъм националния интерес и настрана с това да дава сметката на крайните консуматори, това време свърши. Фактите приказват - определен е бил скъпият снабдител вместо да се усъвършенстват опциите да се вземе от евтиния снабдител ", безапелационен е министър председателят.

" Както знаете обезщетенията за природен газ са включени в програмата до януари. Причината е, че размерът на обезщетенията е извънредно висок - 42 лева за мегаватчас, само че това бяхме принудени да създадем поради последното решение на КЕВР ", добави министърът на енергетиката Александър Николов.

По думите му преди една година цената е била 27 лева за мегават.

" Причината да се компенсират единствено битовите консуматори, само че не и индустриалните консуматори, е извънредно тривиална и тя е, че България в Европа има една от най-ниските цени на газа. Освен това няма разделяне на свободен и контролиран пазар ", сподели още Николов.

Краткосрочните ограничения са обезщетенията и ние ще се постараем да подпомогнем нуждаещите се. Дългосрочните ограничения плануват всички общински и държавни институции да имат общ метод за електрическа енергия, което ще даде успокоение, когато се възнамерява бюджета, сподели още министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР